Videó: „A nézését meg a járását...” – így ünnepelt a női jégkorong-válogatott

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.07. 07:29
Mint arról már beszámoltunk, a magyar női jégkorong-válogatott 4–2-re győzött Franciaország ellen a Bramptonban rendezett világbajnokságon. A mérkőzés után a lányok természetesen kinn maradtak ünnepelni a szurkolókkal a jégen, ahol megszólalt Kis Grofo mára már szinte ikonikus mulatós slágere, a „Mert a nézését meg a járását”, ami csak még inkább feldobta a csapat hangulatát a győzelmet követően. 

Mulatóssal ünnepelt a válogatott (Fotó: IIHF)
Mulatóssal ünnepelt a válogatott (Fotó: IIHF)
Mulatóssal ünnepelt a válogatott (Fotó: IIHF)
Mulatóssal ünnepelt a válogatott (Fotó: IIHF)
Mulatóssal ünnepelt a válogatott (Fotó: IIHF)

 

 

JÉGKORONG
NŐK
ELIT-VILÁGBAJNOKSÁG
B-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 4–2
(2–0, 1–0, 1–2)
Brampton,
CAA Centre, 1072 néző. V.: Dewar, Mantha (kanadaiak) – Buckner (amerikai), Hammar (svéd)
MAGYARORSZÁG: NÉMETH A. – Németh B., Odnoga / Baker, Knee / KISS-SIMON (3), Mayer (1) / TÓTH E. (1) – Gasparics, Seregély, Kreisz / Williams, Pázmádni, Jókai-Szilágyi / DABASI 1 (1), HUSZÁK 2 (1), Metzler 1 / Horváth I., Strobl, Rónai . Szövetségi kapitány: Pat Cortina
FRANCIAORSZÁG: Lambert – Quarto, Pelissou / Vaananen (1), LOCATELLI 1 / Leclerc, Lavorel / Mermier, Berger – DUVIN 1 (1), Rozier (1), Aurard / Barbirati, Baudrit (1), Le Scodan / Cedelle, Desvignes, Jouanny / Simon, Nonnenmacher, Casanova. Szövetségi kapitány: Grégory Tarlé.
Kapura lövések: 32, ill. 34
Kiállítások: 6, ill. 31 perc (Végleges fegyelmi: Clara Rozier)
Gól – emberelőnyből: 2/4, ill 1/2
Gól: Huszák, 05:46 (Tóth E., Kiss-Simon), Metzler, 11:41 (Kiss-Simon, Mayer – emberelőny), Huszák 37:50 (Dabasi), Dabasi, 52:40 (Huszák, Kiss-Simon – emberelőny), ill. Duvin 42:59 (Rozier, Vaananen), Locatelli, 48:07 (Duvin, Baudrit – emberelőny)
MESTERMÉRLEG
Pat Cortina: –
Egy ilyen tornán sosem egyszerű az első meccs. Főleg úgy, hogy ezen a jégen nem gyakorolhattunk korábban. Energikusan kezdtünk, és az első gól megadta a számunkra a kellő magabiztosságot. Nem mindig okosan, de keményen dolgoztunk. Azt megtanultuk, hogy mindegyik meccs nehéz lesz, hatvan percig kell koncentrálnunk.
Grégory Tarlé: – Nyerni szerettünk volna, nagyon kemény összecsapás volt, mindkét csapatnak rengeteg lehetősége volt gólokat szerezni, a harmadik harmadban nagyon küzdöttünk, hogy kiegyenlítsünk, de a kiállítás megpecsételte a sorsunkat. Nincs vége a vébének, egy győzelem is elég lehet ahhoz, hogy bent maradjunk az elitben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik