Jégkorong: női válogatottunk hosszabbítás után kapott ki

P. SZ.P. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.02.11. 18:38
null
A franciák ellen nem jött ki a lépés (Fotó: Dömötör Csaba)
Az áprilisi elit-világbajnokságra készülő magyar női jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3–2-re kikapott a francia csapattól az Öt Nemzet Torna harmadik fordulójában a budapesti Tüskecsarnokban.

 

 

A második harmad végén az egyetlen kérdés az volt, hogyan lehet, hogy Magyarország női válogatottja csak egy góllal vezet Franciaország ellen a hazai rendezésű Öt nemzet tornáján, akkora fölényben játszott. Garát-Gasparics Fanni sebességben és technikában is oktatta a gallokat, a közönség a szokásos (a tornán harmadik meccsén a negyedik) gólját már előre ünnepelte, amikor a csapatkapitány még csak a felezővonalnál járt, mindenki tudta, mi lesz a vége.

Ám a helyzetek sokasága ellenére a magyarok nem léptek el a franciáktól, ami megbosszulta magát, s a rendes játékidőben érkezett az egyenlítés, a hosszabbításban pedig ismét az ellenfélnek pattant kedvezőbben a korong.

A Pat Cortina szövetségi kapitányt klubelfoglaltság miatt nélkülöző magyar együttes kedden 7–6-os diadalt aratott a szlovákok felett, csütörtökön pedig 3–0-ra verte a norvégokat, vasárnap a szintén A-csoportos japán együttessel találkozik.

JÉGKORONG NŐI ÖT NEMZET TORNA, TÜSKECSARNOK
3. FORDULÓ
FRANCIAORSZÁG–MAGYARORSZÁG 3–2
(1–1, 0–1, 1–0, 1–0) – hosszabbítás után
Tüskecsarnok, 557
néző. V: Fényi S., Kedves, Gottlibet, Frohaug (norvég)
FRANCIAORSZÁG: LAMBERT – Pelissou 1, Quarto / Berger, Leclerc / Zilliox, Lavorel – Rozier 1 (1), Duvin 1 (1), BAUDRIT (2) / Nonenmacher, Cedelle (1), Jouanny / Simon, Gaydon, Gentien / Galbrun. Szövetségi kapitány: Gregory Tarle
MAGYARORSZÁG: Révész Zs. – Báhiczki-Tóth (1), Knee / Kiss-Simon, Mayer F. / Koncz, Faggyas / Gengeliczky – Kreisz E. (1), Dabasi 1, GARÁT-GASPARICS 1 / PÁZMÁNDI, Horváth I., JÓKAI SZILÁGYI / Metzler, Mozolai, Rónai / Gondos, Strobl, Szelényi. Megbízott edző: Delaney Collins
Kapura lövések: 21–29
Gól – emberelőnyből: 5/1, ill. 5/1
MESTERMÉRLEG
Delaney Collins: – Szívszorító vereség, hiszen jól játszottunk, tartottuk magunkat a taktikához, és a lányok rengeteget fejlődtek a torna eddigi szakaszában, nagyon rosszkor jött ez a pofon. A harmadik harmadban hátradőltünk, lusták voltunk emberhátrányban, rossz döntéseket hoztunk. Három a három ellen is ennél többre vagyunk képesek. Remélhetőleg tanulunk a hibákból, és nem esik csorba az önbizalmunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik