Erste Liga: A rájátszásban benne van a keménység – Tóth Adrián

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.02.23. 07:00
Parázs mérkőzésen 3–1-re nyert az FTC-Telekom a DVTK Jegesmedvék ellen a jégkorong Erste Liga negyeddöntős párharcának harmadik találkozóján. A zöld-fehérekről a duplázó Tóth Adrián, a miskolciaktól Vas János értékelt az NSO Tv-nek. 

„Benne van a rájátszásban a keménység, ilyenkor más a jégkorong, mint az alapszakaszban, sokkal többet engednek a bírók. Nyilván az ütővel való szabálytalanságokat szokták befújni, arra kell odafigyelni, hogy a gáncsolások, akasztások ne történjenek meg. És ha ki is állítanak minket, akkor is olyan emberhátrányos védekezés kell, mint amilyen a mai volt, hiszen egy akcióból lőtt góllal lehoztuk a meccset” – utalt Tóth Adrián a találkozó végén történt kiállításokra, amelyek között volt két végleges is.

A DVTK elleni negyeddöntős párharc harmadik mérkőzésén duplázó csatár szerint az FTC győzelmének kulcsa a stabil védekezés volt, de videónkban bővebben is beszél az emberhátrányok kivédekezéséről, és azokról a koronglopásokról, amelyek után több ízben is veszélyes kontrákat vezetett a Fradi. Sőt, Tóth vezetést jelentő gólja is egy ilyen szituáció után született. A miskolciak részéről Vas János vette sorra, hogy min kell javítaniuk a csütörtöki, negyedik összecsapásig, s arról is beszél, miért nem tudták kihasználni az emberelőnyeiket, különösen a meccs végi öt percet.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA, NEGYEDDÖNTŐ
3. MÉRKŐZÉSEK
FTC-Telekom–DVTK Jegesmedvék 3–1
(2–1, 0–0, 1–0)
Tüskecsarnok, 1016néző.V:Haszonits, Németh M., Muzsik, Váczi.
FTC:ARANY – Hrabal, Marva / Seregély Máté, Kärmeniemi / Boros, Mesikämmen / Kucsma, Kozma D. – Betteridge, Kestilä, Sailio / Nagy G. 1, Sointu, Turbucz / Bán, Farkas Lőrinc, Tóth Gergő / Galántai, Kreisz B., TÓTH A 2.Edző:Fodor Szabolcs
DVTK:
Voris – Kiss R., Vojtkó / Wehrs, Ilvessuo (1) / Skrabov, Szirányi B. / Bennett, Csiki – Galajda, Lövei, Razumnjak / BERDNYIKOV 1, Páterka, Kulesov / Blasko, Miskolczi, Mattyasovszky / Pecsét, Vas J., Farkas M.Edző:Tokaji Viktor
Kapura lövések:
33–26.
Gól – emberelőnyből:
2/0, ill. 2/0.
Fegyelmi büntetések:
végleges fegyelmi (Kevin Wehrs), végleges kiállítás (Matias Sointu)
MESTERMÉRLEG
Tokaji Viktor:
– Egy lőtt gól után beragadtunk, nem sikerült újabbat szereznünk. Minden tekintetben szoros mérkőzést játszottunk, egy ilyen kiélezett küzdelem pedig mindig érzelemdús. Az ötperces emberelőnyünket ki kellett volna használnunk, de a Fradi valahogy kivédekezte, szerintem ez döntötte el a mérkőzést. Abban a periódusban két gól is lőhettünk volna, de a speciális egységeink nem működtek a meccsen.

Fodor Szabolcs:– Egy ilyen szoros párharcban felértékelődnek a speciális játékegységek. Az egész mérkőzésen nem kaptunk gólt emberhátrányban, ami hatalmas fegyvertény, és nem túlzás azt mondani, hogy ezért nyertük meg a meccset. Minden egyes játékosom tartotta magát a taktikához, keményen harcoltunk, de a DVTK ellen csak akkor lehet esélyünk, ha a soron következő találkozókon is így teljesítünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik