Jégkorong: Szlovákiában komolyan veszik a DVTK-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.22. 12:58
Beszámoltunk róla, hogy a magyar bajnok DVTK Jegesmedvék csapata tárgyalásokat kezdeményezett a szlovák élvonalbeli jégkorongliga vezetőjével az együttes esetleges jövőbeli csatlakozásáról. A klubvezetők a Tipsport Liga vezetőjével, a játékosként világbajnok Richard Lintnerrel vasárnap a borsodi megyeszékhelyen folytattak tárgyalásokat. A megbeszélésen a magyar klub elöljárói mellett Kiss János sportért felelős alpolgármester és Kovács Zoltán, a magyar szövetség főtitkára is jelen volt.

„Nem akartuk őt eldugni, hiszen hivatalosan is megkezdődtek a tárgyalások a szlovák bajnoksághoz való csatlakozásunkról. Szombaton és vasárnap találkozott a városvezetőkkel, a szponzorokkal, a tulajdonosi körrel, ezt követően otthon beszámol a tapasztalatokról, és majd döntenek az ügyünkben” – nyilatkozta Egri István klubelnök a Nemzeti Sportnak. Egri István klubelnök a Nemzeti Sportnak.

„De ha ne adj’ isten még nem vesznek fel minket, azt látni kell, már az óriási dolog, hogy egyáltalán eljutottunk idáig: öt éve még hazai szinten is lesajnált csapat voltunk, most pedig idejön a világ egyik legerősebb bajnokságának vezetője tárgyalni! Miskolc több mint egymilliós régió fővárosa, fontos szlovákiai kapcsolatokkal az élet minden területén, és az sem mellékes, hogy a legtávolabbi együttes is mindössze 350 kilométerre van. Mindent elmond, hogy a szlovák napilapok is vezető helyen említették a csatlakozásunk lehetőségét.”

A DVTK péntektől a Kontinentális Kupa B-csoportjában a továbbjutás céljával lép jégre a lett Mogo Riga, a szlovén Acroni Jesenice és a spanyol CH Jaca ellen.

JÉGKORONG
KONTINENTÁLIS KUPA, B-CSOPORT
Péntek:
Acroni Jesenice (szlovén)–CH Jaca (spanyol), 15.30. DVTK JEGESMEDVÉK–Mogo Riga (lett), 19. Szombat: Mogo Riga–CH Jaca, 15.30. Arconi Jesenice–DVTK JEGESMEDVÉK, 19. Vasárnap: Mogo Riga–Acroni Jesenice, 15.30. CH Jaca–DVTK Jegesmedvék, 19

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik