Jégkorong MK: a Volán hetet vágott az Újvárosnak

Vágólapra másolva!
2013.03.27. 21:14
null
A Dab nem bírta tartani a lépést a Volánnal (Fotó: Mirkó István)
A Sapa Fehérvár AV 19 7–2-re legyőzte a Dab-Doclert Dunaújvárosban a jégkorong Magyar Kupa elődöntőjében, és bejutott a csütörtöki miskolci fináléba, amelyben a hazai Jegesmedvék várnak rá. A borsodiak a Ferencváros-ESMTK legyőzésével harcolták ki a döntőbeli szereplést.

A jégkorong klubidény végén a Magyar Kupa szolgáltatott alkalmat arra, hogy a 2012–2013-as idényben megtartsák az elmúlt évtizedeket meghatározó Dunaújváros–Alba Volán összecsapást. A Dab-Docler és a Sapa Fehérvár AV 19 eddig azért nem találkozott egymással, mert az EBEL-ben szereplő székesfehérváriak egyáltalán nem csatakoztak az országos bajnoksággal egyben megrendezett Mol Liga küzdelmeibe, amely a Duna-partiak diadalával zárult.

A szintén az EBEL-ről álmodó újvárosiak jelenlegi felállásukban nincsenek egy súlycsoportban a Volánnal. Az első harmadot még csak-csak bírta a hazai csapat, de a Volán két gyors góllal jelezte erőfölényét. Mihály Árpád és Tyler Metcalfe 59 másodperc különbséggel talált be, Stephan Lundh gyorsan időt is kért az újvárosi kispad mögül.

Az első periódusból hátralévő negyedórát ki is húzta újabb kapott gól nélkül a piros mezes vendéglátó, de a szünetben Rich Chernomaz is felpörgette együttesét, és a második húszperc elején újabb két Volán-gól született. A 4–0-ért nem nagyon dolgozott meg a vendégcsapat, Orbán Attila a kezdőkörből ímmel-ámmal ellőtte a korongot, amelyet Peter Sevela kapus a hálójába ügyetlenkedett.

Kovács Csaba az ötödiket a kapuval szemből, azt EBEL-ben elképzelhetetlen ziccerből lőtte, Papp Viktor szépítésére pedig Ladislav Sikorcin 25 másodpercen belül válaszolt, jelezve, hogy a Volán az úr a jégen.

A második harmadot a korábban két gólpasszt jegyző Frank Banham hidegvérű találata zárta le. A Volán a záró játékrészben már nem lőtt gólt, így a második szünet után védő Kiss Tamás hibátlanul zárta a neki jutó 20 percet. A végeredményt 21 másodperccel a vége előtt Jozef Mihalík állította be, de találata halvány vigasz volt az ennél jobbat remélő dunaújvárosi szurkolóknak.

A másik elődöntőben a döntőnek otthont adó Miskolc 13 perc után kétgólos előnybe került, végül 3–0-ra legyőzte a Ferencvárost. Csütörtökön Miskolc–Fehérvár döntőben dől el a Magyar Kupa sorsa, a bronzmeccsen az FTC a bajnok Dunaújvárossal csap össze.

JÉGKORONG MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ

DAB.DOCLER–SAPA FEHÉRVÁR AV19 2–7 (0–2, 1–5, 1–0)
Dunaújváros, 3500 néző. V: Kincses, Druga (mindkettő magyar), Moravec, Scensny (mindkettő szlovák)
DAB: Sevela (Kiss T.) – Lindgren, Kiss D., Pavuk, Galanisz, Szappanos – Tőkési, Nagy R., Azari (2), Mihálik 1, Peterdi (1) – Szabados, Hüffner, Somogyi, Gröschl, Vaszjunyin – Virág T., Papp V. 1, Kiss Á.. Edző: Stephan Lundh
FEHÉRVÁR: RAJNA – Pratt, DURCO, BENK (1), SIKORCIN 1 (1), MIHÁLY Á. 1 (1) – Horváth A., Sille, BANHAM 1 (2), BAILEY 1 (1), METCALFE 1 (1) – POZSGAI, TOKAJI, Sofron, Vas M. (1), KOVÁCS CS. 1 – Orbán 1, Hetényi P., Magosi, Hajós, F. Novák. Mb. edző: Rich Chernomaz
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
MESTERMÉRLEG
Stephan Lundh:
Az Alba Volán kiváló csapat, amikor játékteret kapott, ki is használta, mi viszont túlzottan tiszteltük. Szomorú mérkőzés volt, a második harmadunkkal nagyon elégedetlen vagyok, ekkor gyengének bizonyultunk, főleg elöl. A vége már elfogadható volt. A játékosaink egy részének ez nagyon jó lecke volt, amelyből tanulni lehet és kell is. Ez a csapat ebben a formában a bronzmeccsen játszik utoljára, ez lesz az utolsó mérkőzésünk a szezonban, amelyet kötelező megnyernünk.
Rich Chernomaz: – Nem igazán tudtam, mire számíthatok az ellenféltől, mi viszont szervezetten, okosan játszottunk és védekeztünk. Ez a Magyar Kupa, azaz fontos sorozat, de alapvetően a válogatott szövetségi kapitánya vagyunk, így is kezelem a játékosokat. Kicsit már a DAB lehetséges válogatottjait is figyeltem és ez következik csütörtökön Miskolcon is. Emberelőnyben és -hátrányban még fejlődnünk kell, de alapvetően elégedett vagyok.

 

MISKOLCI JEGESMEDVÉK–FERENCVÁROS ESMTK 3–0 (2–0, 0–0, 1–0)
Miskolc, 800
néző. V: Halassy, Sós Z., Pálkövi, Gangel
MISKOLC: Budai K. – Hegyi, SZIRÁNYI 1, Láda B. (1), FODOR 1, Nagy G. (1) – Cowan, Atkinson, Dubek (1), Saluga (1), Tóth A. – Nagy K., Gőz, Rito (1), Szilágyi, Smith – Rafaj 1, Popovics, Miskolczi (1). Edző: Tim Kehler
FERENCVÁROS: Meravy – Győri, Erdélyi, Berta, Roczanov, Kiss G. – Mestyán, Lencsés, Revák, Borbás, Nagy L. – Géczi, Hoffmann, Dancsfalvi, Sijka, Horváth D. – Léránt. Edző: Dobos Tamás
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
MESTERMÉRLEG
Tim Kehler: – Elégedett vagyok, hiszen elértük a célunkat, bekerültünk a fináléba. Jól kezdtük a mérkőzést, gólokat lőttünk, és ezzel megadtuk a meccs alaphangját.
Dobos Tamás: – Kezdéskor az öltözőben ragadtunk, gyorsan hátrányba kerültünk, később pedig már nem tudtunk kellően felpörögni. Régen játszottunk tétmeccset, és bár voltak helyzeteink, nem tudtuk kihasználni őket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik