Jégkorong, EBEL: továbbra is két fehérvári a góllövőlista élén

Vágólapra másolva!
2011.11.08. 12:58
Figyelemre méltó statisztika az EBEL-ből: továbbra is két fehérvári jégkorongozó, Derek Ryan és Sofron István áll a bajnokság góllövőlistájának első két helyén.

A Klagenfurt ellen vasárnap 5–2-re megnyert meccsen ezúttal „csak" két gólpasszt jegyző Ryanhez eggyel közelebb lopózott a 23 éves magyar támadó. A tizennégy gólos amerikait és az eggyel kevesebbet szerző Sofront többnyire Észak-Amerikából érkező légiósok követik az élbolyban, köztük többen is jelentős NHL-múlttal felvértezve. Például a Vienna Capitals ügyeletes gólfelelőse Benoit Gratton, aki összesen 55 meccset játszott a tengerentúli profiligában.A Klagenfurt ellen vasárnap 5–2-re megnyert meccsen ezúttal „csak" két gólpasszt jegyző Ryanhez eggyel közelebb lopózott a 23 éves magyar támadó. A tizennégy gólos amerikait és az eggyel kevesebbet szerző Sofront többnyire Észak-Amerikából érkező légiósok követik az élbolyban, köztük többen is jelentős NHL-múlttal felvértezve. Például a Vienna Capitals ügyeletes gólfelelőse Benoit Gratton, aki összesen 55 meccset játszott a tengerentúli profiligában.

A kanadai táblázatot Gratton vezeti 28 ponttal (11 gól, 17 gólpassz), Sofron 21-gyel (13, 8) a hatodik, Vas Márton 20-szal (6, 14) a tizedik, Ryan 18-cal a tizenkettedik (14, 4).

AZ EBEL GÓLLÖVŐLISTÁJÁNAK ÉLCSOPORTJA
1. Derek Ryan (Fehérvár) 14 gól
2. Sofron Istvan (Fehérvár) 13
3. Benoit Gratton (Vienna) 11
Mike Ouellette (Linz) 11
Ryan Kinasewich (Medvescak) 11
6. Robert Earl (Salzburg) 10
Danny Irmen (Linz) 10
Lukas Hvila (Jesenice) 10

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik