Jégkorong: Szlovénia hosszabbításra kényszerült, de megverte a briteket

Vágólapra másolva!
2010.04.20. 22:31
Már csak a magyar jégkorong-válogatott százszázalékos a ljubljanai divízió 1-es világbajnokságon, miután Szlovénia hatalmas csatában, 4–3-ra legyőzte hosszabbításban Nagy-Britanniát – így viszont pontot vesztett.

A szlovénok az első harmadban kihasználták Tait 2+10 perces büntetését, és Jan Urbas révén a 19. percben vezetést szereztek, majd a 26.-ban Urbas az első gólnál is asszisztot jegyző Ziga Jegliccsel készített elő, Jakob Milovanovic pedig megszerezte a második gólt.

A britek a Tivoli közönségének legnagyobb döbbenetére a harmadik harmadban feltámadtak, és – Ashley Tait, valamint Mark Garside révén – a 46. percben 22 másodperc alatt egyenlítettek!

Ez tökéletes eredmény is lett volna a magyar csapatnak, de az 52. percben Rok Ticar megszerezte megint a vezetést a szlovénoknak az egyaránt három pontot jegyző Urbas és Jeglic előkészítése után egy, a léc alá vágott koronggal. A szlovén kapus, Hocevar ezt követően ziccerben mentett Jason Hewitt elől.

Még nem volt vége, és szerencse, hogy nem volt vége: 52 másodperccel a végső dudaszó előtt Jonathan Phillips is betalált, ezzel a már kapus helyére is mezőnyjátékost beküldő britek kiegyenlítettek. A hosszabbításban gyorsan döntött Szlovénia, Ziga Jeglic betalált, így a hazai csapat harmadik meccsét is megnyerte – viszont már nem százszázalékos a tornán.

 

DIVÍZIÓ 1-ES JÉGKORONG-VB, B-CSOPORT, LJUBLJANA
3. FORDULÓ
Szlovénia–Nagy-Britannia 4–3 (1–0, 1–0, 1–3, 1–0) h. u.
KORÁBBAN
Magyarország–Horvátország 8–0 (3–0, 5–0, 0–0)
Dél-Korea–Lengyelország 2–5 (1–3, 1–1, 0–1)
Az állás: 1. Magyarország 9 pont, 2. Szlovénia 8, 3. Nagy-Britannia 7, 4. Lengyelország 3, 5. Dél-Korea 0, 6. Horvátország 0
A részletes tabellát itt tekinthetik meg!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik