Vaclav Prospal hajrában szerzett gólja verte meg a keleti elsőt

Vágólapra másolva!
2009.02.23. 08:08
Másfél perccel a mérkőzés vége előtt ütött Vaclav Prospal-góllal szenvedett 4–3-as vereséget a keleti első Boston Bruins a Tampa Bay Lightning otthonában az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi, 131. játéknapján.

Vaclav Prospal használt ki egy emberelőnyös szituációt 1 perc 33 másodperccel a mérkőzés vége előtt. A korong Manny Fernandez kapujában kötött ki, így a Boston Bruins a Tampa Bay Lightning otthonában szenvedett egygólos vereséget.

A Lightning győzelme meglepetésnek számit. A Boston ugyanis a legjobb csapat keleten, s az egész ligában is mindössze a San Jose Sharks gyűjtött több pontot a Bocsoknál, míg a Tampa Bay a 28. „legjobb” mérleggel rendelkezik a ligában. (Emlékeztetőül: 30 csapatos az NHL)

„Nem úgy játszanak, mintha a tabella alján lennének. Valószínűleg minden összeesküdött ellenük, s nem hiszem, hogy a sereghajtók között lenne a helyük. Csak meg kell nézni a támadóikat, hatalmas lövőerejük van” – értetlenkedett Claude Julien, a Boston mestere ellenfele gyengélkedését ismerve.

Persze a Tampa nemcsak kiváló támadóinak, hanem kapusának is köszönetet mondhat: Karri Ramo negyven védést mutatott be a találkozón.

Ennek ellenére a Tampa 16 ponttal van lemaradva a még rájátszást érő helytől.

A New York Rangers ellenben nagy harcban van a playoffért. A Parkőrök jelenleg a hatodik helyen állnak keleten annak ellenére, hogy a legutóbbi játéknapon a hosszabbításban megtréfálta őket a Toronto Maple Leafs.

A ráadásban Niklas Hagman gólja szomorította a Rangers híveit, akik az est korábbi szakaszában még ünnepelhettek: a klub ugyanis visszavonultatta Harry Howell és Andy Bathgate egykori mezszámát, a 3-ast és a 9-est.

NHL

ALAPSZAKASZ, 131. JÁTÉKNAP
Washington Capitals–Pittsburgh Penguins 5–2
Carolina Hurricanes–Colorado Avalanche 5–2
Tampa Bay Lightning–Boston Bruins 4–3
Chicago Blackhawks–Minnesota Wild 1–2
New York Rangers–Toronto Maple Leafs 2–3 – hosszabbítás után
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik