Újabb sikerével a Boston 1973 óta nem látott sorozatot produkált

Vágólapra másolva!
2009.01.02. 08:17
A Keleti főcsoportot toronymagasan vezető Boston zsinórban a tizedik győzelmét szerezte meg az NHL 84. játéknapján. A Bruins ezúttal a tavalyi nagydöntős Penguins ellen diadalmaskodott 4–2-re. A Washington gólzáporos meccsen 7–4-re nyert a Tampa Bay ellen.
Fernandez munka közben
Fernandez munka közben
Fotó: Action Images (archív)
Fernandez munka közben
Fernandez munka közben
Fernandez munka közben
Fotó: Action Images (archív)
Fernandez munka közben

A 84. játéknap kétségkívül legnagyobb érdeklődéssel várt meccse a szabadtéren rendezett Chicago–Detroit csata volt (az úgynevezett Winter Classic), melyet, ahogy már beszámoltunk róla, a vendégek nyertek meg 6–4-re.

Érdekes párharcnak ígérkezett a tavalyi nagydöntős Pittsburgh bostoni vendégjátéka is, de az ebben a szezonban eddig a vártnál gyengébben teljesítő (15 vereségükkel csak a Keleti főcsoport 7. helyén álló) „pingvinek” nem tudtak meglepetést okozni a hetek óta kiváló formában szereplő Boston ellen.

A Bruins 4–2-es győzelmével zsinórban a tizedik sikerét aratta. A diadalban fontos szerepet része volt az egy gólig és egy gólpasszig jutó P.J. Axelssonnak és a 30 védést bemutató Manny Fernandeznek.

„Hihetetlen az a sorozat, amelyet produkálunk” – nyilatkozta a meccs után a kapus. A Boston október 30. óta mindössze két vereséget szenvedett a rendes játékidőben – ilyen remek szériája 1973 óta nem volt a csapatnak.

„Amikor az ellenfél tele van klasszisokkal, akkor nem támaszkodhatsz másra, csak a fegyelmezett játékra. Mi ezt tettük, és úgy hiszem, jó úton járunk” – fogalmazott az újabb diadalt követően a Bruins szakvezetője Claude Julien, míg a tavalyi szezonban a Pittsburgh egyik vezérének számító Sidney Crosby csalódottan csupán annyit mondott: „egyszerűen nem találjuk a győzelemhez vezető utat…”

A Washington–Tampa Bay összecsapáson gólzáport rendeztek a felek, ugyanis a hazaiak 7–4-re kerekedtek felül.

A találkozó egyik főszereplője Alekszandr Ovecskin volt, de az orosz klasszis ezúttal nem kiváló játékával, hanem szabálytalanságával hívta fel magára a figyelmet.

Ovecskin korábbi csapattársát, Jamie Hewardot (aki 2005 és 2007 között játszott Washingtonban) olyan súlyosan megütötte egy ütközés következtében, hogy a Tampa Bay játékosa percekig mozdulatlanul feküdt a jégen és kórházba kellett szállítani (arról egyelőre nincs hír, hogy pontosan milyen sérülést szenvedett).

Ovecskin elmondta, véletlen baleset történt, nagyon sajnálja az esetet, és mielőbbi gyógyulást kíván Hewardnak.

NHL

Alapszakasz, 84. játéknap
Boston Bruins–Pittsburgh Penguins4–2
Washington Capitals–Tampa Bay Lightning7–4
Toronto Maple Leafs–Buffalo Sabres1–4
Nashville Predators–Vancouver Canucks1–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik