A Tampa Bay Lightning nyerte meg a gólzáporos floridai derbit

Vágólapra másolva!
2008.12.28. 08:11
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 79. játéknapján a Tampa Bay Lightning nyerte meg a Florida Panthers elleni helyi derbit, a találkozó 6–4-es hazai sikerrel zárult. A Los Angeles Kings idegenben vágott vissza a Phoenix Coyotesnak az egy nappal korábban elszenvedett vereségért, sőt a Királyok alaposan megszórták ellenfelüket, a vendégek 4–0-ra nyertek.
A floridai meccs főszereplői  ünnepelnek: Lecavalier (4) és St. Louis
Fotó: Action Images (archív)
A floridai meccs főszereplői ünnepelnek: Lecavalier (4) és St. Louis
A floridai meccs főszereplői  ünnepelnek: Lecavalier (4) és St. Louis
Fotó: Action Images (archív)
A floridai meccs főszereplői ünnepelnek: Lecavalier (4) és St. Louis

Gólgazdag találkozót hozott a floridai derbi, amelyet a Vincent Lecavalier és Martin St. Louis vezette Tampa Bay Lightning 6–4-re nyert meg a Florida Panthers ellen. Az említett két játékos már a Tampa 2004-es bajnoki címében is nagy szerepet játszott, és most is mindent megtettek azért, hogy csapatuk közelebb kerüljön a (jelenleg távolinak tűnő) rájátszáshoz. Lecavalier két gólt ütött, egyet pedig előkészített, míg St. Louis egyszer volt eredményes, és kiosztott három asszisztot.

A hazaiak szempontjából jól indult a meccs, hiszen már az első harmadban kétgólos előnyre tettek szert. A Florida a második húsz perc elején szépített, de ekkor érkezett Lecavalier első találata, amely 3–1-re módosította az állást. A harmad végéhez közeledve megrázták magukat a vendégek, fél perc alatt kétszer is betaláltak, de nem sokáig örülhettek a döntetlennek: a játékrész zárása előtt hat másodperccel Lecavalier (ki más?) ismét megvillant, így egygólos Tampa-előnnyel kezdődött az utolsó felvonás.

A harmadik felvonás nyolcadik percében már megint három gól volt a hazaiak fórja, köszönhetően Malone és St. Louis góljainak, a Florida erejéből pedig csak a szépítésre futotta, így a végeredmény 6–4-es Tampa-győzelem.

A Los Angeles Kings idegenben leckéztette meg a Phoenix Coyotes csapatát – egy nappal azután, hogy a Prérifarkasok L.A.-ben 2–1-re megverték a Királyokat. Volt tehát miért visszavágnia a Kingsnek, amely ezt egy 4–0-s siker formájában tette meg.

A találkozó tulajdonképpen már az első harmadban eldőlt, hiszen a Kings az utolsó hat percben háromszor is betalált – sejthető volt, ezt a csapást nem heverik ki a hazaiak. Hogy ez valóban így legyen, arról a második játékrész kilencedik percében a meccs góljainak felét jegyző Alekszandr Frolov gondoskodott. Rajta kívül Jarret Stoll is jól játszott, ő egy góllal és egy assziszttal zárta a meccset – és persze nem szabad elfeledkezni Jonathan Quick kapusról sem, aki lehúzta a rolót a Phoenix előtt.

Míg a Kings kétszer is eredményes volt emberelőnyből, a Coyotes nem tudta kihasználni ezeket a lehetőségeket, és az edző, Wayne Gretzky is ebben látta a legnagyobb hibát. „Már a meccs elején emberelőnyben játszhattunk, de igazi helyzetet sem voltunk képesek kialakítani, és ez megadta a találkozó alaphangját” – hangzottak a legenda szavai, aki játékosként nyolc idényt töltött el Los Angelesben.

NHL

ALAPSZAKASZ, 79. JÁTÉKNAP
Buffalo Sabres–NY Islanders 4–3 – szétlövéssel
Pittsburgh Penguins–Montreal Canadiens 2–3
Carolina Hurricanes–Boston Bruins 2–4
Columbus Blue Jackets–Philadelphia Flyers 3–0
NY Rangers–New Jersey Devils 2–4
Tampa Bay Lightning–Florida Panthers 6–4
Dallas Stars–Anaheim Ducks 4–3 – hosszabbítás után
St. Louis Blues–San Jose Sharks 3–2 – szétlövéssel
Colorado Avalanche–Detroit Red Wings 4–3 – szétlövéssel
Phoenix Coyotes–Los Angeles Kings 0–4
Calgary Flames–Ottawa Senators 6–3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik