Dominik Hasek 80. „shutoutjának” köszönhetően nyert a Detroit

Vágólapra másolva!
2008.02.02. 07:49
Dominik Hasek karrierje során nyolcvanadszor őrizte meg a kapuját gól nélkül, és ez egyben annyit jelentett, hogy a Detroit Red Wings csapata legyőzte a Coloradót az észak-amerikai profi jégkorong bajnokságának 112. játéknapján. Az Atlanta, a St. Louis és a Florida is szétlövésben győzött. A Devils otthonában nyert a Rangers.
Dominik Hasek kapuja ezúttal bevehetetlen volt
Getty Images
Dominik Hasek kapuja ezúttal bevehetetlen volt
Dominik Hasek kapuja ezúttal bevehetetlen volt
Getty Images
Dominik Hasek kapuja ezúttal bevehetetlen volt

Két gólnélküli harmad után a Detroit Red Wings bírta jobban a hajrát a Colorado elleni mérkőzésen, hazai pályán. A detroitiak nagyon a végére hagyták a döntést, hiszen Henrik Zetterberg két perc húsz másodperccel a rendes játékidő vége előtt Pavel Dacjuk passzát vezette el a kapu mögött, majd éles szögből lőtt a hálóba. A svéd szélsőnek ez volt a harmincadik találata a szezonban.

Tizenhárom másodperccel a vége előtt aztán minden eldőlt, hiszen ekkor Kris Draper talált az Avalanche üres kapujába, így a Red Wings sorozatban a hatodik meccsét nyerte meg. Dominik Hasek számára is fontos volt ez a találkozó, hiszen a negyvenhárom éves hálóőr karrierje során nyolcvanadik „shutoutját” érte el, igaz ehhez ezúttal csupán tizenöt védésre volt szüksége.

Rangadőt nyert a New York Rangers, hiszen idegenben győzte le a New Jersey együttesét. A mezőny legjobbja a vendégek hálóőre, Henrik Lundqvist volt, aki harminchárom kapujára tartó lövést védett.

A „parkőrök” már a negyedik percben megszerezték a vezetést Brandon Dubinsky góljával, sőt a második felvonás elején meg is duplázták azt Chris Drury révén, igaz nem sokkal később a Devils szépített, azonban négy másodperccel a találkozó vége előtt Drury az üres kapuba is betalált, így a Rangers gyűjtötte be a két pontot.

A St. Louis és az Anaheim Ducks összecsapásán nem született gól sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban. A rávezetéseknél azonban jobban koncentrált a Blues, és Andy McDonald, valamint Brad Boyes találataival megnyerte a mérkőzést.

A Nashville Predators szerződést hosszabbított J.P. Dumonttal, aki négy évre kötelezte el magát a gárdához, amiért tizenhat millió dollár üti a markát.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG, ALAPSZAKASZ

112. JÁTÉKNAP
New Jersey Devils New York Rangers 1-3
Atlanta Trashers Buffalo Sabres 5-4 – szétlövéssel
St. Louis Blues Anaheim Ducks 1-0 – szétlövéssel
Florida Panthers Vancouver Canucks 4-3 - szétlövéssel
Detroit Red Wings Colorado Avalanche 2-0
Edmonton Oilers Dallas Stars 1-4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik