Izgalmas mérkőzésen diadalmaskodott otthon a Calgary Flames

Vágólapra másolva!
2008.01.31. 10:14
Izgalmas mérkőzést játszott egymással a Calgary Flames és a San Jose Sharks az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 110. játéknapján. Végül a hazaiak örülhettek, bár a vendégek az utolsó percekben két gólt is berámoltak. Sima, 5-1-es vereséget szenvedett a bajnoki címvédő Anaheim Ducks Minnesotában.
Owen Nolan nem kíméli magát, de meg is lett az eredménye: itt éppen harmadik gólját szerzi
Reuters
Owen Nolan nem kíméli magát, de meg is lett az eredménye: itt éppen harmadik gólját szerzi
Owen Nolan nem kíméli magát, de meg is lett az eredménye: itt éppen harmadik gólját szerzi
Reuters
Owen Nolan nem kíméli magát, de meg is lett az eredménye: itt éppen harmadik gólját szerzi

Gólgazdag és izgalmas mérkőzést játszott egymással a Calgary Flames és San Jose Sharks gárdája, és nem sok hiányzott a hosszabbításhoz. Kiegyenlítetten kezdődött a találkozó, és a vendégek szereztek vezetést az első periódusban Patrick Marleaunak köszönhetően.

A folytatásban azonban beindult a hazai gólgyártás, melyet elsősorban a triplázó Owen Nolan vezetett. A második harmad végére már 3-1-es hazai előny állt a kijelzőn, amit nem tudtak behozni a vendégek. Nolan találata nyitotta a záróperiódust, és a találkozó lefújása előtt két perccel a Calgary már 5-2-re vezetett.

A végére azonban váratlanul izgalmas lett az összecsapás, hiszen egy percen belül Patrick Rissmiller és Jonathan Cheechoo is bevette Miikka Kiprusoff kapuját, újra nyíltta téve ezzel a mérkőzést.

A lehetőség azonban csak lehetőség maradt, az eredmény már nem változott, és a hazaiak nyertek 5-4-re, így a Nyugati Főcsoport ötödik helyére tornázták fel magukat.

5-1-es vereséget szenvedett a bajnoki címvédő Anaheim Ducks, mely Minnesotába látogatott. Jó előjelnek számított, hogy eddig négyszer találkozott a két csapat ebben a szezonban, de a hazai gárda sosem tudott nyerni. Most azonban igen.

A második játékrészben két perc leforgása alatt három gólt szereztek a vendéglátók (Brian Rolston, Marian Gaborik és Mikko Koivu), majd magabiztosan hozták 5-1-re a meccset, a vendégeknek szinte esélyük sem volt a fordításra.

Ugyancsak gólgazdag mérkőzést játszottak Coloradóban, ahol az előnyt igazából már az első periódusban megszerezték a hazaiak. Marek Stavos duplázott és egy gólpasszt jegyzett, Tyler Arnason éppen fordítva: egyszer talált kapuba, kétszer adott kihagyhatatlan - és értékesített - passzt.

Egy nagyszerű utolsó harmaddal győzött hazai pályán a Detroit Red Wings, a Pittsburgh Penguins pedig simán kikapott Atlantában.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL)

ALAPSZAKASZ, 110. JÁTÉKNAP
Atlanta Thrashers Pittsburgh Penguins 4-1
Minnesota Wild Anaheim Ducks 5-1
Detroit Red Wings Phoenix Coyotes 3-2
Florida Panthers Buffalo Sabres 0-1
Colorado Avalanche Chicago Blackhawks 6-3
Calgary Flames San Jose Sharks 5-4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik