Lenullázódott a Washington, a Pingvinek elkapták az Ördögöket

Vágólapra másolva!
2008.01.30. 08:02
Az NHL, az észak-amerikai jégkorong-bajnokság alapszakaszának 109., az All Star-gálát követő első játéknapon tizenegy találkozót rendeztek, amelyek közül hét összecsapáson vendéggyőzelem született és az LA Kings pedig a hosszabbításban kapott ki Philadelphiában. Meggyőző különbséggel is csak a Montreal tudott nyerni pályaválasztóként, amely viszont még gólt sem kapott a Washingtontól.
Jon Klemm (Columbus Blue Jackets) partizánakciója a Los Angeles Kings kapuja előtt
Getty Images
Jon Klemm (Columbus Blue Jackets) partizánakciója a Los Angeles Kings kapuja előtt
Jon Klemm (Columbus Blue Jackets) partizánakciója a Los Angeles Kings kapuja előtt
Getty Images
Jon Klemm (Columbus Blue Jackets) partizánakciója a Los Angeles Kings kapuja előtt

A videó-visszajátszás döntötte el a Philadelphia Flyers-Los Angeles Kings találkozó sorsát: a hosszabbítás hajrájában ugyanis a korong Scott Hartnoll korcsolyájáról került a gólvonal mögé. A játékvezető azonban úgy határozott, a hazai játékos nem szándékosan ért lábbal a pakkhoz, így érvényes lett a találat.

„Amikor ujjongani kezdett a közönség, akkor már tudtam, nyertünk” – jegyezte meg röviden Hartnoll.

A szurkolóknak izgalmas csatát láthattak, az első harmadban azonban egyik csapat sem talált a kapuba. Az első szünet után azonban felgyorsultak az események: 57 mp elteltével Braydon Coburn szerzett vezetést a Philadeplhiának. A hazai drukkerek azonban nem tartott sokáig, 53 mp-cel később Alekszander Frolov passzából Anze Kopitar egalizált.

A következő tizennyolc percben csak helyzetek alakultak ki, így a záró húsz perc előtt minden nyitott volt. A harmadik felvonásban gyakorlatilag megismétlődött a második játékrész forgatókönyve. A Flyers emberelőnybe került és Simon Gagne (43:48) a kapuba lőtt. A Kings ezúttal is egyenlített, igaz erre jóval többet keleltt várni, mint az első „gólpárbaj” esetében. Lubomir Visnovsky átadását Matt Moulson (52:58) használta ki.

A ráadásba akár a Los Angeles Kings is megszerezhette volna a győzelmet, de a végül 29 védésig eljutó Martin Biron hárította Jack Johnson próbálkozását. A 65. percben pedig következett a már említett, korcsolyával elért találat, ekkor Mike Richards passza találta meg Hartnellt.

„A védőm ledöntött, a korong pedig eltalálta a korcsolyámat és a kapuba került” – emlékezett a győztes találatra a Flyers játékosa.

„Nagyon ngyorsan történt, alig láttam az eseményeket. Azt persze azonnal tudtam, hogy nem az ütőjéről került a kapuba a korong. A pakk megpattant, eltalálta Hartnoll lábszárvédőjét, majd a kapuban kötött ki” – mondta Jason LaBarbera, a Kings kapusa.

NHL, ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 109. JÁTÉKNAP:
Boston Bruins - Nashville Predators 3-1
New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins 2-4
New York Islanders - Ottawa Senators 2-5
Philadelphia Flyers - Los Angeles Kings 3-2-h.u.
Carolina Hurricanes - New York Rangers 3-1
Columbus Blue Jackets - Phoenix Coyotes 2-4
Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres 2-4
Toronto Maple Leafs - St. Louis Blues 2-3
Montreal Canadiens - Washington Capitals 4-0
Edmonton Oilers - San Jose Sharks 0-3
Vancouver Canucks - Dallas Stars 3-4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik