Hiába ütött öt gólt a Penguins, Pittsburgh-ben nyert a Capitals

Vágólapra másolva!
2008.01.22. 08:14
Az NHL, az észak-amerikai jégkorong-bajnokság alapszakaszának 105. játéknapján hiába lőtt hazai pályán öt gólt a Penguins, Pittsburgh-ben a vendég Washington Capitals nyerte a szétlövést, így az összecsapást. A NY Islanders 2-0-s vezetés után kényszerült hosszabbításra, de aztán győzni tudtak. Hat gólt lőtt hazai pályán a Phoenix és a Nashville, előbbi a Buffalót, utóbbi a St. Louist verte. Vancouverben tudott győzni a Minnesota.
Niko Kapanen (Phoenix Coyotes) gólja a Buffalo Sabres ellen, Jocelyn Thibault már tehetetlen
Getty Images
Niko Kapanen (Phoenix Coyotes) gólja a Buffalo Sabres ellen, Jocelyn Thibault már tehetetlen
Niko Kapanen (Phoenix Coyotes) gólja a Buffalo Sabres ellen, Jocelyn Thibault már tehetetlen
Getty Images
Niko Kapanen (Phoenix Coyotes) gólja a Buffalo Sabres ellen, Jocelyn Thibault már tehetetlen

Pazar mérkőzést játszott egymással a Pittsburgh és a Washington. A találkozó két orosz légiós, a szezonban egyaránt kiválóan teljesítő Jevgenyij Malkin (Pittsburgh) és Alekszander Ovecskin (Washington) külön csatájának is ígérkezett. Ebben végül utóbbi bizonyult nyerőnek és nemcsak azért, mert a Capitals büntetőkkel hozta a találkozót.

A lőtt gólok számát tekintve a két klasszis csatája eldöntetlen lett: 2-2. Miként a gólpasszok sem adtak támpontot: 1-1. A büntetőpárbajban viszont Ovecskin eredményes volt, Malkin azonban oda sem állt.

De nézzük a mérkőzés alakulását. A hazaiak vezető góljára kettővel feleltek a vendégek, ám a Pittsburgh végül döntetlenre hozta az első harmadot. A vendégek vezető gólját követően 45 másodperc múlva egalizáltak.

A második harmadban hasonló volt a leosztás, de éppen ellentétes előjellel. A washingtoni vezetésre két pittsburghi találat érkezett, majd a fővárosi egyenlítés. Fordulatos volt a játék: a négy gólt letudták nyolc perc alatt a felek.

A harmadik felvonás két gólt tartogatott: az ismételt hazai vezetést a vendégek a 16. perc közepén egyenlítették ki. Jöhetett a hosszabbítás, majd a szétlövés, amelyet 2-1-re nyertek a vendégek.

A Pittsburgh tizenöt lövésből szerzett öt gólt, a Washington harmincból. Érdekesség, a túlóra öt percében mindössze egy kapura lövés volt, az a hazaiak részéről érkezett.

Hiába vezetett az Islanders New Yorkban 2-0-ra a Carolina ellen, a vendégek a harmadik felvonásban egyenlítettek, majd 60:52-nél Cory Stillman a győztes találatot is megszerezte.

Az 54. másodpercben szerzett Phoenix-gólra még megfelelt a Buffalo, de ugyanezt nem tudták már megtenni a vendégek a következő három Coyotes-találatnál - amelyhez alig kellett több mint öt perc -, így a második harmad végére el is dőlt a találkozó.

A St. Louis is vezetett, majd a második harmad elején egyenlített a Nashville ellen, a Predators azonban három gólt lőve szintén a maga javára tudta fordítani a találkozót. A vendégek 5-3-s hazai vezetésnél a hajrában még levitték a kapusukat, de a hazaiak újabb gólt értek el.

A Minnesota 1-0-ra, majd 3-1-re is vezetett a hajrá azonban nyílt volt, igaz, nem sokáig. A Vancouver kapusát mezőnyjátékosra cserélve 59:31-nél egyre csökkentette ugyan a különbséget, de a bedobás után elveszítették a korongot, amelyből a vendégek ismét kétgólosra növelték előnyüket.

NHL, ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 105. JÁTÉKNAP:
New York Islanders - Carolina Hurricanes 2-3-h.u.
Phoenix Coyotes - Buffalo Sabres 6-2
Nashville Predators - St. Louis Blues 6-3
Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 5-6-büntetőkkel
Vancouver Canucks - Minnesota Wild 2-4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik