Szétlövéssel nyert az Islanders a Calgary Flames otthonában

Vágólapra másolva!
2008.01.12. 07:52
A New York Islanders idegenben győzte le a szétlövés után a Calgary Flames együttesét az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság alapszakaszának 95. játéknapján. A Minnesota elleni vereséggel a Chicago Blackhawks elszenvedte nyolcadik vereségét sorozatban. Vancouverben nyert a Phoenix, a Columbus a Blues ellen aratott sikert.
Marc-Andre Bergeron (jobbra) "gyűri" Alex Tanguay-t
Marc-Andre Bergeron (jobbra) "gyűri" Alex Tanguay-t
Marc-Andre Bergeron (jobbra) "gyűri" Alex Tanguay-t
Marc-Andre Bergeron (jobbra) "gyűri" Alex Tanguay-t

Jól kezdett az Islanders a Calgary otthonában, hiszen a vendégek részéről Mike Sillinger kétszer, míg Trent Hunter egyszer volt eredményes, a másik oldalon viszont csupán Owen Nolan tudott a kapuba találni.

A második felvonásban aztán összeszedte magát a hazai együttes Nolan, majd Conroy találatával rögtön az elején, ötvenhét másodperc alatt kiegyenlített, sőt a harmad hajrájában közel másfél percig vezetett is – ekkor Boyd volt eredményes. Azonban a vendégek még az utolsó játékrész előtt 4-4-re alakították az állást.

A Flames az utolsó húsz percben is többet támadott – a mérkőzés folyamán negyvenkétszer lőtt kapura a csapat -, de újabb gól már nem született, sőt a ráadásban sem. A szétlövéseket aztán mindkét együttes góllal kezdte, de a folytatásban hazai részről Iginla és Nolan is hibázott. Ellenben Richard Park bevette Kiprusoff kapuját, így a vendégek szerezték meg a három pontot.

Hiába támadta végig a mérkőzést a Chicago hazai pályán a Minnesota ellen, a Wild kapusa, Josh Harding remek napot fogott ki, és a Blackhawks játékosainak negyvenhárom próbálkozásából negyvenegyet hárított, és ezzel elsősorban ő vezette győzelemre csapatát.

Marian Gabornik kétszer talált a hazaiak hálójába, amellyel ő volt a másik főszereplő, igaz azt hozzá kell tenni, hogy a második góljánál már nem volt kapusa a chicagóiaknak. A Minnesota így ha nem is simán – mint ahogy az eredményből látszana -, de begyűjtötték a két pontot, a Blackhawks pedig elszenvedte nyolcadik vereségét is zsinórban.

A Vancouver otthon kapott ki a Phoenixtől, míg a Columbus gólzáporos meccsen verte 6-4-re a Bluest.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL), ALAPSZAKASZ

95. JÁTÉKNAP
Columbus Blue Jackets St. Lois Blues 6-4
Chicago Blackhawks Minnesota Wild 2-5
Calgary Flames New York Islanders 4-5 – szétlövéssel
Vancouver Canucks Phoenix Coyotes 3-4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik