Egy harmadban parádézott az Anaheim, így legyőzte a Nashville-t

Vágólapra másolva!
2008.01.08. 08:00
Az NHL, az észak-amerikai jégkorong-bajnokság alapszakaszának 91. játéknapján a címvédő Anaheim Ducks hazai pályán intézte el a Nashville Predatorst. A bajnokcsapat csak a második harmadban villogott, de akkor nagyon, ez elég is volt a biztos sikerhez. Az Oilers ugyancsak hazai pályán nyert. Az Edmonton kapusa, Mathieu Garon a kapujára tartó mind a 35 lövést hárította a New York Islanders ellen. A Minnesotának sem sok babér termett idegenben: Dallasban a Stars két góllal lőtt többet.
A Minnesota Wild kapusa, Niklas Backström harminc lövésből három gólt kapott
AP
A Minnesota Wild kapusa, Niklas Backström harminc lövésből három gólt kapott
A Minnesota Wild kapusa, Niklas Backström harminc lövésből három gólt kapott
AP
A Minnesota Wild kapusa, Niklas Backström harminc lövésből három gólt kapott

Egymás utáni négy vesztes mérkőzéssel a háta mögött várta a Dallas a Minnesota ellen derbit, de a kezdés ezúttal sem kecsegtette sok jóval a Starst. Mindössze nyolc, sikertelen kapura lövésig és egy kihagyott büntetőig jutottak, szerencséjükre azonban a Wildban méltó partnerre leltek: a vendégek öt próbálkozása ugyancsak nem járt sikerrel.

A 26. percben aztán megtört a jég, legalábbis képletesen. Matt Niskanen előnyhöz jutatta a vendéglátót, viszont Mark Parrish nem sokkal később egyenlített. Két perc sem telt ez azonban, máris visszavették minimális előnyüket a hazaiak.

Akkor az az Antti Miettinen volt eredményes, aki a harmadik játékrész elején második góljával bebiztosította a hazaiak győzelmét. A Dallas kapusának, Marty Turcónak mindössze 19 alkalommal kellett védenie, ezt egyetlen kivételtől eltekintve meg is tette.

Gólnélküli első harmadot követően a 22. percben szerzett előnyt Edmontonban az Oilers az Islanders ellen, hogy tíz perc leforgása alatt lőtt további két góljukkal tulajdonképpen el is döntsék a mérkőzést a hazaiak. Jarret Stoll emberelőnyös szituációból szerzett gólja a harmadik felvonásban már csak a ráadás és a végeredmény beállítása volt csupán.

A hazai kapuban hibátlan Garon kollégája, a New York-i Rick DiPietro 33 lövésből szedett be négyet.

A cseh Marek Zidlicky góljával a második felvonás elejéig vezetett a Nashville az Anaheim vendégeként, de címvédő Travis Moen 20:42 percben szerzett találatával egyenlített, majd nyolc perc alatt lőtt négy góljával kiütötte ellenfelét. A középső felvonásban 17-szer próbálkoztak gólszerzéssel a vendéglátók, Chris Mason négy alkalommal is tehetetlen volt.

NHL, ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 91. JÁTÉKNAP:
Dallas Stars - Minnesota Wild 3-1
Edmonton Oilers - New York Islanders 4-0
Anaheim Ducks - Nashville Predators 5-2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik