Jevgenyij Malkin három góllal segítette győzelemhez a Pingvineket

Vágólapra másolva!
2008.01.04. 07:38
Tíz mérkőzést játszottak az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának 87. játéknapján. A találkozók többségén a hazai csapatok nyertek, három pályán született vendéggyőzelem, ebből kétszer hosszabbítás döntött.
Jevgenyij Malkin (középen) három gólt szerzett a Toronto ellen
Reuters
Jevgenyij Malkin (középen) három gólt szerzett a Toronto ellen
Jevgenyij Malkin (középen) három gólt szerzett a Toronto ellen
Reuters
Jevgenyij Malkin (középen) három gólt szerzett a Toronto ellen

Nagyon belelendült a Pittsburgh együttese, amely sorozatban négy győztesen megvívott mérkőzés után fogadta a Torontót. A Pingvineknek a kanadai együttes legyőzése sem okozott gondot.

A meccs hőse Jevgenyij Malkin, aki NHL-pályafutása során először iratkozott fel háromszor a góllövőlistára. Bár az első harmad után még a vendég torontóiak vezettek, Erik Christensen egyenlítő találata után beindult a pittsburghi henger.

Sidney Crosby két gólpasszt jegyzett, valamint ki kell emelni Ty Conklin kapust, aki 33 védést mutatott be.

Hazai pályán félelmetes a Vancouver, amely sorozatban tizenharmadik győzelmét aratta hazai pályán. A kanadaiak még gólt is alig engedélyeznek a vendégeknek, november 9. óta csak tizenegyet kaptak.

Roberto Luongo kapus ezúttal is kitett magáért, 27 védésével a hatodik góltalan meccsét produkálta. Miután a vendég Rangers nem tudott gólt ütni, megszakadt Scott Gomes és Jaromir Jagr sorozata is. Előbbi nyolc, utóbbi pedig tizenhárom meccs után maradt pont nélkül.

A Boston is kapott gól nélkül hozta le a Washington elleni meccset, Tim Thomas 31 védéssel járult hozzá a sikerhez. A fővárosiaknál hét mérkőzés után először maradt pont nélkül Alekszandr Ovecskin, aki az előző két meccsén négy gólt és három asszisztot jegyzett.

A jelek szerint a Nashville a mumusa lesz az Edmontonnak, hiszen a Predators sorozatban hatodszor győzte le ellenfelét. Hatodszor kapott ki a Tampa Bay, amely Montrealban szenvedett vereséget. Két mérkőzésen hosszabbítás döntött, a Florida Panthers és a Calgary Flames is idegenben diadalmaskodott.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

ALAPSZAKASZ, 87. JÁTÉKNAP
Boston Bruins Washington Capitals 2-0
New York Islanders Florida Panthers 3-4 – h. u.
Montreal Canadiens Tampa Bay Lightning 6-3
Pittsburgh Penguins Toronto Maple Leafs 6-2
Nashville Predators Edmonton Oilers 5-2
Minnesota Wild Dallas Stars 6-3
Phoenix Coyotes Chicago Blackhawks 4-2
Vancouver Canucks New York Rangers 3-0
San José Sharks Calgary Flames 2-3 – h. u.
Los Angeles Kings Columbus Blue Jackets 3-4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik