Goncsar 61:33-nál lőtt góljával verte a Pittsburgh a Washingtont

Vágólapra másolva!
2007.12.28. 08:29
Az NHL, az észak-amerikai jégkorong-bajnokság alapszakaszának 80. játéknapján öt gólt lőve idegenben nyert a Florida és a Montreal, hazai pályán a Vancouver és az Ottawa. A ligaelső Detroit Red Wings a Colorado Avalaneche, a címvédő Anaheim Ducks az Edmonton Oilers vendégeként nyert két, illetve egy góllal.
Martin Biron (balra, Philadelphia Flyers) Matt Stajan (Toronto Maple Leafs, jobbra) lövését is védte
Reuters
Martin Biron (balra, Philadelphia Flyers) Matt Stajan (Toronto Maple Leafs, jobbra) lövését is védte
Martin Biron (balra, Philadelphia Flyers) Matt Stajan (Toronto Maple Leafs, jobbra) lövését is védte
Reuters
Martin Biron (balra, Philadelphia Flyers) Matt Stajan (Toronto Maple Leafs, jobbra) lövését is védte

Joffrey Lupul duplázott, Martin Biron 34 lövést védett, a Philadelphia biztosan verte a Mats Sundin idénybeli 17. góljával csupán a szépítésig jutó Torontót. A Flyers hat vereség után nyert ismét.

Az Atlanta-Florida összecsapás harmadik harmadában hat gól esett, igazságos elosztásban, de mivel a vendégek az első felvonásban már kétgólos előnyre tettek szert, megnyerték a mérkőzést. A győztes csapatban Nathan Norton, a veszteseknél Ilja Kovalcsuk lőtt két-két gólt. Utóbbi, a bajnokság góllövőlistájának éllovasa már 31-nél jár a szezonban.

A Montreal már 5-0-ra vezetett a Tampa Bay vendégeként, amikor a házigazdák a 47. perc elején életjelet adtak magukról, igen későn. Érdekesség, a Canadiens 29 lövésből szerezte az öt találatát - jött is a kapuscsere a 34. percben -, a Lightning 30-ból a kettőt.

Hiába védett Wade Dubielewicz 32 lövést, öt alkalommal is túljártak az eszén, ügyességén és reflexein: a NY Islanders sima, háromgólos vereséget szenvedett a továbbra is jó formát mutató Ottawa vendégeként.

Az első harmad végén a házigazda Pittsburgh-nél, a másodikat követően viszont a vendég Washingtonnál volt az előny, végül Darryl Sydor 58. percben szerzett találata a túlórát jelentette a Penguins-nek. És persze az ellenfélnek… Aztán érkezett Goncsar a 62. percben és megszületett a szezon 18. Pittsburgh-sikere.

A hajrához érve egygólos előnyre tett szert a Columbus a Nashville vendégeként, de aztán egy duplával fordítottak és nyertek a házigazdák.

A Detroit Valtteri Filppula duplájával tett szert kétgólos előnyre a Colorado vendégeként, amely hiába egyenlített, végül kikapott. A Red Wings győzelmét bebiztosító találatot 59:49-nél Mikael Samuelsson már az üres kapuba lőhette.

Gólnélküli első harmadot követően megszerezte ugyan a vezetést az Edmonton, de az Anaheim fordítani tudott. A vendégek egyenlítő találatát jegyző Corey Perry szezonbeli huszadik gólját lőtte.

Változatosan alakult a Vancouver-Calgary ütközet, hiszen a vendégek vezető találatára hárommal feleltek meg a házigazdák. A Flames azonban kiegyenlített, de a folytatásban a Canucks még tudott újítani, a vendégek már nem.

Igencsak elemükben voltak a Phoenix játékosai, hiszen hazai pályán 48(!) alkalommal veszélyeztették a vendégek kapuját. Niklas Backström (Minnesota) azonban a Prérifarkasok 46 lövését védte, így a mezőny legjobbjaként döntő érdemeket szerzett az idegenbeli sikerben.

NHL, ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 80. JÁTÉKNAP:
Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs 4-1
Atlanta Thrashers - Florida Panthers 3-5
Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 2-5
Ottawa Senators - New York Islanders 5-2
Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 4-3-h.u.
Nashville Predators - Columbus Blue Jackets 4-3
Colorado Avalanche - Detroit Red Wings 2-4
Edmonton Oilers - Anaheim Ducks 1-2
Phoenix Coyotes - Minnesota Wild 2-3
Vancouver Canucks - Calgary Flames 5-3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik