Nagy csatában nyert a „kékkabátosok” ellen az Anaheim Ducks

Vágólapra másolva!
2007.12.11. 10:10
Nagy csatában és hosszabbításban nyert 4-3-ra a címvédő Anaheim Ducks a Columbus Blue Jackets otthonában. Ugyancsak a hosszabbítás döntött Dallasban, ahol végül a hazai Stars csapata örülhetett. A Boston az első harmadban mutatott eredményes játékának köszönhette a két pontot a Buffalo otthonában. A Toronto Maple Leafs féltucat góllal tanította móresre a vendég Tampa Bay Lightning gárdáját.
Peter Schaefer (középen) gólöröme
Getty Images
Peter Schaefer (középen) gólöröme
Peter Schaefer (középen) gólöröme
Getty Images
Peter Schaefer (középen) gólöröme

Már szinte az első harmadban eldöntötte a mérkőzést a Boston csapata a Buffalo otthonában. A vendégek már a hetedik percben megszerezték a vezetést, amikor a támadóharmadban Marc Savard szerezte meg a korongot, és kegyetlenül kihasználta az adódó lehetőséget. Egy perc sem telt el, mikor a center újra főszereplővé vált, hiszen a harminc éves játékos passza után P.J. Axelsson talált a hazai kapuba.

A Sabres ezután még szépített, azonban Schaefer ismét kettőre növelte a Bruins előnyét. A második felvonásban aztán rákapcsolt a Buffalo. A vendégek foggal-körömmel védekeztek, végül azonba ez sem volt elég. MIndenestre azt, hogy ekkor ne kapjanak gólt, elsősorban Alex Auld kapusnak köszönhették, aki ekkor húsz perc alatt húsz lövést hárított.

A záró felvonásban aztán Glen Metropolit is eredményes volt a bostoniak közül, így végleg eldőlt a két pont sorsa.

Két harmad után még 3-2-re vezetett az Anaheim együttese a Columbus ellen, és a Kacsák ezt az előnyt elsősorban Corey Perrynek köszönhetik. Igaz, nem a huszonkét éves szélső szerezte a vezető gólt, azonban mindkét hazai vezetés után ő egyenlített.

A hazaiak aztán Nikolai Zherdev révén egyenlítettek, így jöhetett a hosszabbítás, amely ismét a Kacsáknak sikerült jobban, hiszen Chris Pronger találatával megnyerték a találkozót.

Jól kezdte a meccset a Detroit a Nashville otthonában, hiszen Tomas Kopecky előbb megszerezte a vezetést a vendégeknek, majd Valtteri Filppula büntetőből vette be a Predators kapuját. A hazaiak a második felvonás hajrájában Martin Gelinas emberhátrányos találatával szépítettek, de egyenlíteni már nem tudtak, így a detroitiak sorozatban a hetedik győzelmüket zsebelhették be.

A Dallas Stars Brenden Morrow hosszabbításban szerzett találatával 5-4-re győzte le az Edmontont, míg a Toronto a második és a harmadik harmadban szinte lemosta a pályáról a Tampát.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL)

ALAPSZAKASZ, 65. JÁTÉKNAP
Columbus Blue Jackets Anaheim Ducks 3-4 - hosszabbítás után
Washington Capitals New Jersey Devils 3-2
Buffalo Sabres Boston Bruins 1-4
Toronto Maple Leafs Tampa Bay Lightning 6-1
Neshville Predators Detroit Red Wings 1-2
Dallas Stars Edmonton Oilers 5-4 - hosszabbítás után
Los Angeles Kings Vancouver Canucks 4-2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik