A Rangers nyerte a városi rangadót New Yorkban, kikapott az Ottawa

Vágólapra másolva!
2007.11.30. 10:13
Három egymás elleni vereség után a New York Rangers 4-2-re legyőzte a városi rivális Islanderst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 55. játéknapján. A „parkőrök” ezzel az Atlanti csoportban pontszámban utolérték az éllovas Philadelphiát. Az Ottawa Senators hazai pályán hatalmas csatában maradt alul a Nasville Predatorsszal szemben.
Jaromir Jagr (balra) és Bill Guerin harca
Getty Images
Jaromir Jagr (balra) és Bill Guerin harca
Jaromir Jagr (balra) és Bill Guerin harca
Getty Images
Jaromir Jagr (balra) és Bill Guerin harca

Az első harmad derekán a Rangers legnagyobb sztárja, Jaromir Jagr szerezte meg a vezetést a hazaiaknak az Islanders elleni városi derbin. A cseh klasszis Brandon Dubinsky passzát ütötte Rick DiPietro kapujába.

A második felvonás elején aztán Miroslav Satan egyenlített emberelőnyből, de a „parkőrök” hamar magukhoz vették a vezetést, ugyanis Chris Drury is betalált, sőt a játékrész hajrájához közeledve Scott Gomez alakította 3-1-re az eredményt.

A záró felvonást azonban csupán egygólos előnnyel kezdhették a hazaiak, mivel Mike Comrie a harmincnyolcadik percben szépített. Azonban nem nyomta agyon a teher a Rangerst, hiszen a hajrában Brandon Dubinsky betalált a vendégek kapujába, és eldöntötte a találkozót. A „parkőrök” ezzel az Atlanti csoportban pontszámban utolérték az éllovas Philadelphiát.

Ottawában hatalmas csatát vívott egymással a Senators és a vendég Nashville, és meglepetésre a papíron esélytelenebb Predators szerezte meg a vezetést, míg a hazaiak csak kapaszkodtak.

Az utolsó harmad derekához érve a vendégek 5-3-ra vezettek, de a Sens hatalmas hajrába kezdett, és előbb Jason Spezza, majd Daniel Alfredsson talált Ellis kapujába. Mivel a svéd szélső gólja negyvenhat másodperccel a rendes játékidő vége előtt esett, így már-már mindenki a hosszabbításra készülhetett.

J.P. Dumont és Martin Erat azonban nem, az előbbi gólpasszt adott, míg az utóbbi nem hibázta el a helyzetet, így huszonhárom másodperccel a vége előtt eldőlt a mérkőzés, amelyet így a Predators nyert 6-5-re.

Az Ottawa – a legutóbbi kiírás egyik döntőse – bajban van, hiszen ez volt sorozatban az ötödik veresége.

A Stanley-kupa címvédője, az Anaheim 4-1-re legyőzte vendégként a Calgary Flamest.

A Vancouver kapusa, Roberto Luongo volt az egyetlen az 55. játéknapon, aki nem kapott gólt, miután a Canucks 2-0-ra verte a Columbust. A montreali születésű hálóőr pályafutása során 26. alkalommal őrizte meg a góltól a kapuját.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL)

ALAPSZAKASZ, AZ 55. JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI:
New York Rangers–New York Islanders 4-2
Atlanta Trashers–Toronto Maple Leafs 2-4
Florida Panthers–Boston Bruins 3-4
Detroit Red Wings–Tampa Bay Lightning 4-2
Ottawa Senators–Nasville Predators 5-6
Calgary Flames–Anaheim Ducks 1-4
Vancouver Canucks–Columbus Blue Jackets 2-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik