Roberto Luongo védései a címvédő Anaheim vereségét eredményezték

Vágólapra másolva!
2007.11.28. 10:24
Az NHL, az észak-amerikai jégkorong-bajnokság alapszakaszának 53. játéknapján a címvédő Anaheim Ducks nagyot bukott Vancouverben, ahol a házigazda Canucks négy góllal verte őket úgy, hogy a vendégcsapat egyszer sem volt eredményes. A Toronto-Montreal rangadón szétlövés döntött a Canadiens javára (4-3), míg a Detroit a Calgaryt verte 5-3-ra.
Roberto Luongo (kékben) hálója érintetlen maradt
Roberto Luongo (kékben) hálója érintetlen maradt
Roberto Luongo (kékben) hálója érintetlen maradt
Roberto Luongo (kékben) hálója érintetlen maradt
Roberto Luongo (kékben) hálója érintetlen maradt
Roberto Luongo (kékben) hálója érintetlen maradt

Roberto Luongo parádés teljesítményének köszönhetően a Vancouver hazai jégen 4-0-ra verte az Anaheim Ducks csapatát az NHL legutóbbi játéknapján. A Canucks kapusa a bajnok elleni mérkőzésen 26 védést mutatott be, s emellett (a végeredményből adódóan) természetesen nem kapott gólt. Ráadásul 15 hárítást az első harmadban jegyzett a hálóőr, így jó alapot szolgáltatott társainak, hogy a folytatásban bedarálják a címvédőt.

A társak pedig a második harmadban állva hagyták a Ducksot. Előbb Markus Naslund talált be, majd Ryan Kesler használt ki egy emberelőnyös szituációt. Három és fél perccel a harmad vége előtt pedig Matt Cooke növelte háromra a hazai csapat előnyét.

Az utolsó felvonás már csak formalitás volt. Kesler azért még hintett egyet, találatával végül 4-0-ra nyert a Canucks. A Vancouver remek formában van, a kanadai csapat az elmúlt tizenegy meccséből nyolcat megnyert.

A Calgary "csak" kétgólos vereséget szenvedett Detroitban a Red Wings vendégeként, a házigazdák nyerőembere a két gólt szerző és egy asszisztot elkönyvelő Pavel Dacjuk volt.

Az orosz légiós mellett az egy gólos és egy gólpasszos Tomas Holmström volt a "vörös szárnyak" nyerőembere. Detroiti oldalon még Kris Draper és Valtteri Filppula egészíti ki az 5-3-ra nyerő Red Wings névsorát.

Csak a szétlövés döntött a Toronto-Montreal rangadón, amelyet 3-3-s végeredményt követően a Canadiens nyert meg az ötödik sorozatot követően 2-1-re. A győzelemből oroszlánrészt vállalt a vendégek orosz légiósa, Alex Kovaljev, aki két gólt szerzett, ráadásul a saját büntetőjét is értékesítette a szétlövésben.

A Torontónál nem keseredtek el a vereséget követően. Mats Sundin, a Maple Leafs svéd légiósa például úgy gondolja, hogy a gyenge idénykezdet ellenére a csapat jól játszik, és van esélye bejutni a rájátszásba.

NHL, ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 53. JÁTÉKNAP:
Detroit Red Wings - Calgary Flames5-3
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens3-4-büntetőkkel
Vancouver Canucks - Anaheim Ducks4-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik