Chuck Kobasew, Owen Nolan is kétszer-kétszer volt eredményes

Vágólapra másolva!
2007.11.21. 07:44
Az NHL, az észak-amerikai jégkorong-bajnokság alapszakaszának 46. játéknapján Torontóban nyert a Boston, míg hazai jégen diadalmaskodott az Edmonton a Vancouver, illetve a Calgary a Colorado ellen. A Bruins a harmadik harmadban fordított a Maple Leafs ellen. Az Edmonton kiválóan kezdett, de a Vancouver 4-4-re mentette a mérkőzést, igaz a szétlövésben az Oilers volt a jobb. Calgaryban vita nem fért a négy gólt szerző Flames sikeréhez.
Reuters
Reuters

Torontóban a Maple Leafs a 40. percben még 2-0-ra vezetett - a házigazdák második találatát Mats Sundin szerezte, aki így már tizenegy találatnál jár a szezonban -, de a Boston még a harmadszünet előtt szépített, majd a záró etapban tíz lövésből három gólt szerezve megnyerték a találkozót. Chuck Kobasew a hajrában 3:04 perc alatt vágott kettőt.

A 22. perc hajrájáig csupán eredménytelen próbálkozásokat és hibátlan kapusteljesítményeket látattak a nézők - na jó, azért olyan nagy nem tették próbára a hálóőröket a mezőnyjátékosok, főként a Colorado kapusa, Jose Theodore unatkozhatott -, aztán a második harmad elején képletesen szólva megtört a jég.

A szlovák Marek Svatos betalált Mikka Kiprusoff kapujába, ez azonban mintegy jeladás volt a hátrányba került házigazdák számára, akik nyolc(!) másodperc múlva egyenlítettek, majd simán nyerték a mérkőzést. A győztes gárda első és utolsó gólját Owen Nolan szerezte, utóbbit már az üresen hagyott ketrecbe. A találkozó lőlapját aligha tűzik ki az öltöző falára a két csapatnál, legfeljebb elrettentésül: a Calgary 21, a Colorado 15 alkalommal próbálkozott bevenni az ellenfél kapuját. Nem harmadonként, hanem hatvan perc alatt. A Flames javára írhatjuk azonban: ők legalább pontosabbak és hatékonyabbak voltak.

Kétgólos előnyt szerzett az Edmonton az első harmad végére a Canucks ellen, de a vendégek a második felvonás végére egyenlítettek. Sőt, emberelőnyből a 48. percben már a vezetést is átvették. Az Olajosok azonban gyenge zárórészükből még így kipréselték az egyenlítést – három lövés, egy gól -, majd a büntetőpárbajt öt sorozatot követően 2-1-re megnyerték. A döntő gólt a találkozón is eredményes Shawn Horcoff szerezte.

Szezonbeli nyolcadik sikerével az Edmonton elmozdult a Nyugati főcsoport utolsó helyéről és megelőzte a Phoenix Coyotes csapatát.

NHL, ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 46. JÁTÉKNAP:
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 2-4
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 5-4-szétlövéssel
Calgary Flames - Colorado Avalanche 4-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik