Fogát áldozta Jaromir Jagr a New York Rangers győzelméért

Vágólapra másolva!
2007.10.30. 07:48
Jaromir Jagr győzelemre vezette a New York Rangerst az észak amerikai profi jégkorong-bajnokság alapszakaszának 25. játéknapján. A cseh klasszis fogait a második harmadban kiverte egy korong vagy egy eltévedt ütő, de ettől függetlenül visszatért a pályára, és előbb győztes gólt szerzett, majd gólpasszt adott Brendan Shanahannek.
Jaromir Jagrnak (jobbra) gratulál a mérkőzés után Henrik Lundqvist
Getty Images
Jaromir Jagrnak (jobbra) gratulál a mérkőzés után Henrik Lundqvist
Jaromir Jagrnak (jobbra) gratulál a mérkőzés után Henrik Lundqvist
Getty Images
Jaromir Jagrnak (jobbra) gratulál a mérkőzés után Henrik Lundqvist

A második harmadban 1-1-es állásnál Jaromir Jagr, a New York Rangers legjobb játékosa vérző szájjal korcsolyázott le a jégről, ugyanis a vendégek egy támadása közben, vagy a korong, vagy egy eltévedt ütő kiverte a fogait.

Az első harmadban még a hazaiak jutottak előnyhöz Nigel Dawes találata után, azonban a Lightning Vincent Lecavalier büntetőjével egyenlített.

Ezután következett az előbb említett eset, amikor a cseh klasszis megsérült. Igaz Jagrnek ezen kívül akadt más problémája is a találkozón, hiszen előbb a korcsolyája törött el, majd a kesztyűje is, és utána a fogait vesztette el.

A harmadik harmadban aztán a cseh sztár „törlesztett” minden sérelméért, és a kék vonal közeléből lőtt Holmqvist kapujába. A találatot a bírók a mérkőzés után egy órán keresztól elemezték, ugyanis a korong nagyon közel volt Brendan Shanahan korcsolyájához, így nem lehetett tudni, hogy pontosan ki szerezte a gólt.

Azonban három perccel később Shanahan is mattolta huszonkilenc éves svéd kapust, és azzal az emberelőnyből szerzett találattal a meccset is eldöntötte. Jagr egyébként előkészítőként játszott szerepet a találatban.

„Törött korcsolya, törött kesztyű, törött fogak. Micsoda este volt – nyilatkozta Jagr a mérkőzés után. – Még nem láttam magam, de holnap Halloween van. Szerintem nem kell maszkot vennem.”

Alekszander Ovecskin, a Washington Capitals fiatal sztárja két gólt szerzett a Toronto ellenni találkozón, és ezzel főszerepet vállalt csapata győzelmében.

Devin Setoguchi és Joe Thornton szűk három perc alatt a Sharks javára fordította a mérkőzés állását Dallasban. A előbb említett húsz éves szélső kétszer talált a Stars kapujába, míg a klasszis center készítette elő mindkét gólt. A San Jose egyébként végül kettővel győzte le a hazaiakat.

NHL, ALAPSZAKASZ

25. JÁTÉKNAP
New York Rangers Tampa Bay Lightning 3-1
Dallas Stars San Jose Sharks 2-4
Toronto Maple Leafs Washington Capitals 1-7
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik