Bajnokverés rögtön a nyitányon - méghozzá a ködös Albionban

Vágólapra másolva!
2007.09.29. 22:01
Háromgólos győzelmet aratott a Los Angeles Kings az Anaheim Ducks ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 2007-2008-as szezonjának nyitómérkőzésén. A bajnokcsapat az utolsó harmad előtt már kétgólos hátrányban volt, a vége 4-1-es vereség lett. A talákozót az NHL történetében először Londonban rendezték.
Andy McDonald harcol a Los Angeles játékosával, Patrick O'Sullivannel
Andy McDonald harcol a Los Angeles játékosával, Patrick O'Sullivannel
Andy McDonald harcol a Los Angeles játékosával, Patrick O'Sullivannel
Andy McDonald harcol a Los Angeles játékosával, Patrick O'Sullivannel
Tizenhat perccel a tervezett kezdés után kezdődött el az NHL 2007-2008-as idénye. Az Anaheim Dudks és a Los Angeles Kings összecsapását Londonban rendezték, a találkozó kezdete pedig a világítóberendezés rakoncátlankodásának köszönhetően csúszott.

Miután a játékosok bekorcsolyáztak az öltözőbe, majd visszatértek a jégre elkezdődött a várva várt meccs, amit végül a Kings nyert meg 4-1-re.

A találkozó érdekessége, hogy a tengerentúli bajnokság története során először Londonban rendeztek összecsapást. A mérkőzés előtt ennek tiszteletére eljátszották mind a brit, mind az amerikai himnuszt.

Az NHL története során eddig háromszor fordult elő, hogy nem az USA-ban játszották a bajnokság első mérkőzését. 1997-ben, 1998-ban és 2000-ben egyaránt Japán adott otthont ennek a rangos eseménynek.

Ami a "szakmát" illeti: a Kings az első harmadban Mike Cammalleri emberelőnyös találatával szerezte meg a vezetést. A következő játékrészben pedig Robert Blake duplázta meg a Los Angeles előnyét.

A záróperiódus elején Cammalleri ismét betalált, s ezzel gyakorlatilag végleg eldöntötte a találkozó sorsát.

Bobby Ryan azért a harmadik harmad 14. percében megszerezte a címvédő becsületgólját, a győzelemre azonban esélye sem volt a Ducksnak.

Michal Handzus az utolsó percben lőtt találatával kialakította a 4-1-es végeredményt. A két csapat vasárnap is megküzd egymással.

NHL, ALAPSZAKASZ

  • 1. JÁTÉKNAP
  • Los Angeles Kings Anaheim Ducks 4-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik