Hosszabbítás után nyerte meg a Rangers a városi rangadót

Vágólapra másolva!
2007.03.26. 10:42
A New York Rangers sikerével végződött a városi rangadó az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján. A Rangers a pályaválasztó Islanders otthonában diadalmaskodott. Magabiztos győzelmet aratott a Pittsburgh a Boston ellen.
Joe Sakic (jobbra) két gólt szerzett a Vancouver ellen
Reuters
Joe Sakic (jobbra) két gólt szerzett a Vancouver ellen
Joe Sakic (jobbra) két gólt szerzett a Vancouver ellen
Reuters
Joe Sakic (jobbra) két gólt szerzett a Vancouver ellen

Városi rangadóra került sor New Yorkban, ahol az Islanders fogadta a Rangerst.

Az előjelek a Rangersnek kedveztek, hiszen a vendégek az elmúlt három hétben kétszer is 2-1-re nyertek az Islanders ellen. A találkozón a Rangers is szerezte meg a vezetést, Colton Orr második NHL-gólját jegyezte.

Az Islanders az utolsó harmadban emberelőnyből egyenlített Jasin révén, de a hosszabbításban Brendan Shanahan lövése megpattant Michael Nylanderen, és a korong a hálóba került. Harmadszor is 2-1-re nyert tehát a Rangers.

A Pittsburgh ennél jóval simább győzelmet aratott, Crosbyék a Boston ellen diadalmaskodtak. A Penguins hazai pályán ellenállhatatlan, utolsó 19 meccséből 16-ot megnyert.

Sidney Crosby két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a győzelemhez, Marc-Andre Fleury pedig 29 védést bemutatva ötödször mentette meg kapuját a góltól.

A Boston nincs túl jó formában, sorozatban ez volt a negyedik veresége.

A Calgary két győztes mérkőzés után a Chicago otthonában is nyert. A vendégek vezető góljára még az első harmadban kettővel válaszolt a Blackhawks, de az utolsó játékrész újra a vendégeké volt.

400. gólját szerezte pályafutása során Fredrik Modin, ezzel hozzásegítette a Columbust, hogy sorozatban a harmadik meccsét is megnyerje.

Remek első harmadot produkált a Vancouver és a Colorado, a játékrész után 3-2-re még a hazaiak vezettek. Az utolsó harmadra is a kanadaiak fordultak vezetéssel, de Joe Sakic egy emberelőnyös helyzetből kiegyenlített.

A szétlövés során csak Brett McLean volt eredményes, ő egyébként a rendes játékidőben is szerzett két gólt.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

ALAPSZAKASZ, 163. JÁTÉKNAP
Vancouver Canucks-Colorado Avalanche 4-5 - szétlövés után
New York Islanders-New York Rangers 1-2 - hosszabbítás után
Pittsburgh Penguins-Boston Bruins 5-0
Chicago Blackhawks-Calgary Flames 2-3
Columbus Blue Jackets-St. Louis Blues 4-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik