Jobban játszott, hosszabbításban mégis kikapott a New York Rangers

Vágólapra másolva!
2007.03.17. 09:20
Hazai pályán nyert az Anaheim, a Pittburgh, a San Jose és a Washington is az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság alapszakaszának 155. játéknapján. Az Atlanta szintén otthon győzte le a Rangerst, hosszabbítás után, míg a Keleti-főcsoport éllovasa, a Buffalo idegenben hozta a két pontot a Tampa Bay ellen.
Sidney Crosby (a koronggal) ismét remekelt
Reuters
Sidney Crosby (a koronggal) ismét remekelt
Sidney Crosby (a koronggal) ismét remekelt
Reuters
Sidney Crosby (a koronggal) ismét remekelt

A Penguinsben két gólt szerzett a pontlista fiatal éllovasa, Sidney Crosby, és a csapat kanadai centere, Erik Christensen is kétszer vette be a Canadiens kapuját magyar idő szerint szombat hajnalban, a hazai pályán 6:3-ra megnyert meccsen.

A Pittsburghnek, amely az elmúlt hét meccséből hatot megnyert – a hetediken is csupán hosszabbításban szenvedett vereséget – elérhető közelségbe került az Atlanti-csoport első helye, hiszen csupán négy pont választja el az éllovas New Jerseytől.

Az Atlanta otthon hosszabbításban győzte le a New York Rangerst Alekszej Zhitnik találatával. Az ukrán védő a ráadás harmadik percében vette be a „parkőrök” kapuját, és ezzel megszerezte a két pontot a Trashersnek.

A hazaiak azonban első sorban Johan Hedbergnek köszönhetik a sikert, aki ezen a mérkőzésen harmincnyolc védést mutatott be, és főszerepet játszott abban, hogy az atlantaiak sorozatban a hatodik sikerüket zsebelhették be otthon.

Eric Boulton "törli képen" Colton Orrt
Eric Boulton "törli képen" Colton Orrt

A Rangers egyébként az első harmad hajrájában szerezte meg a vezetést Sean Avery révén, amelyre Marian Hossa válaszolt a következő játékrész elején. Az utolsó két felvonásban lehetett érezni igazán, hogy mennyire hajt a New York, ugyanis a második húsz percben tizenháromszor, míg a harmadikban tizenötször próbálták bevenni a hazaiak kapuját, de sikertelenül.

A vendégek jelenleg a kilencedik helyen tanyáznak keleten, és nagy harcban vannak a rájátszásba kerülésért, míg az Atlanta magabiztosan vezeti a délkeleti-csoportot.

A keleti első Sabres az első harmadban nyújtott remek teljesítményének köszönheti a sikert. A Buffalo ebben a játékrészben lőtte mind a három gólját, amelyekből kettőt Jason Pominville jegyzett.

Teemu Selänne és Andy McDonald két-két gólt szerzett a Chicago elleni mérkőzésen, amellyel biztosítottak az újabb két pontot az Anaheimnek. A Ducks ezzel egy pontra megközelítette a Nyugati-főcsoport éllovasát, a Detroitot.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL), ALAPSZAKASZ

155. JÁTÉKNAP
Washington Capitals Toronto Maple Leafs 5-1
Pittsburgh Penguins Montreal Canadiens 6-3
Atlanta Trashers New York Rangers 2-1 – hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning Buffalo Sabres 2-3
Anaheim Ducks Chicago Blackhawks 5-2
San Jose Sharks Colombus Blue Jackets 3-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik