Borús este New Yorkban

V.SZ. V.SZ.V.SZ. V.SZ.
Vágólapra másolva!
2007.02.18. 11:01
Mindkét hazai csapat, a Rangers és az Islanders is vereséget szenvedett New Yorkban. A Boston Bruins szétlövésben bizonyult jobbnak a vendéglátó Buffalo Sabres gárdájánál, de a Florida Panthers is csak hosszabbításban tudta kicsikarni a győzelmet a Tampa Bay Lightning ellen.
Marco Sturm (Boston, középen) óriási, de eredményes harcot vívott Ryan Millerrel (jobbra) és Toni Lydmannal
Marco Sturm (Boston, középen) óriási, de eredményes harcot vívott Ryan Millerrel (jobbra) és Toni Lydmannal
Marco Sturm (Boston, középen) óriási, de eredményes harcot vívott Ryan Millerrel (jobbra) és Toni Lydmannal
Marco Sturm (Boston, középen) óriási, de eredményes harcot vívott Ryan Millerrel (jobbra) és Toni Lydmannal

Nem a new yorki csapatok estéje volt a szombat, hiszen mindkét gárda hazai pályán szenvedett vereséget.

A Madison Square Gardenben mindenki döbbenten figyelte a harmadik harmad eseményeit, amikor a hazaiak játékosát, a 38 éves Brendan Shanahant hordágyon vitték le a jégről. A játékos Mike Knuble-vel, az ellenfél centerével ütközött, aki sérülés miatt szintén abbahagyta a játékot.

Ekkor már nem állt jól a Rangers, hiszen Geoff Sanderson, R.J. Umberger majd Simon Gagne találataival az első két harmadot már megnyerte a Philadelphia (erre a hazaiaktól csak Marcel Hossa tudott válaszolni), és a záróperiódust is jobban kezdte.

Scottie Upshall emberelőnyből szerzett gólja nyitotta meg a játékrészt, Petr Prucha hasonló körülmények között felelt. A mérkőzés finisében még szintén egyszer-egyszer betaláltak a csapatok, ezek Dmitrij Afanaszenkov (Philadelphia) és Matt Cullen (Rangers) nevéhez fűződnek.

Óriási szerepet játszott a győzelemben a vendégek kapusa, Antero Niittymaki, aki negyven alkalommal mutatott be sikeres védést, és óvta meg - három kivételtől - kapuját a góltól.

Sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem bírtak egymással a csapatok a HSBC Arénában, a Buffalo Sabres otthonában.

Wayne Primeau (Calgary, jobbra) már a földön, Peter Budaj pedig segít neki ottmaradni...
Wayne Primeau (Calgary, jobbra) már a földön, Peter Budaj pedig segít neki ottmaradni...

Annak ellenére, hogy legeredményesebb góllövőjük, Patrice Bergeron könnyebb sérülés miatt nem játszott a vendégeknél, nemcsak felvették a kesztyűt, de már a meccs előtt hangoztatták, hogy győzni jöttek a liga Északkeleti csoportjának éllovasa ellen. Annak a csoportnak, melynek ők a végén kullognak…

Egyébként kiegyenlített játék jellemezte a találkozót, egyik csapat sem tudott elhúzni a másiktól hosszabb időre. Először Marco Sturm (Boston) értékesítette Marc Savard passzát, de tíz perc elteltével Drew Stafford emberelőnyből kiegyenlített.

A második játékrész első fele nem hozott újabb gólt, nem így a második tíz perc. Shean Donovan és Marc Savard révén kicsit meglépett a vendégcsapat, de Chris Drury és Daniel Briere gyorsan lehűtötte a kedélyeket, és ismét egalizálta az eredményt.

A későbbiekben sem az utolsó harmadban, sem a hosszabbításban nem született gól, így a szétlövés döntött, melyben a Boston nyolcadik nekifutása zörgette csak meg Ryan Miller hálóját: Petr Tenkrat volt eredményes.

Meglepetésre kikapott a Nashville, mely győzelme esetén megőrizhette volna vezető helyét a liga Központi csoportjában. Mivel a hazai siker ezúttal elmaradt, a Detroit Red Wings pedig idegenben nyert, a két csapat helyet cserélt a tabellán.

Kétgólos győzelmet aratott a címvédő Carolina Hurricanes Montrealban, Rod Brind'Amour a középső periódusban két is gólt szerzett. A vendégek ezzel tizenötödik alkalommal vonultak le idegenben győztesen a jégről.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

ALAPSZAKASZ, 129. JÁTÉKNAP
New York Rangers Philadelphia Flyers 3-5
Ottawa Senators Atlanta Thrashers 5-3
Buffalo Sabres Boston Bruins 3-4 (szétlövéssel)
Toronto Maple Leafs Edmonton Oilers 4-3
Montreal Canadiens Carolina Hurricanes 3-5
New York Islanders New Jersey Devils 0-2
Florida Panthers Tampa Bay Lightning 5-4 (hosszabbítás után)
Nashville Predators Minnesota Wild 1-4
Phoenix Coyotes Detroit Red Wings 1-4
Calgary Flames Colorado Avalanche 5-2
Los Angeles Kings Anaheim Ducks 2-3 (szétlövéssel)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik