Ed Belfour három év után nem kapott gól

Vágólapra másolva!
2007.02.14. 10:05
Az NHL, az észak-amerikai jégkorong-bajnokság alapszakaszának 125. játéknapján két vendégcsapat is gól, illetve pont nélkül maradt: az Anaheim a Colorádótól, míg az Edmonton a Bostontól kapott ki. A New York Islandres szétlövés után nyert Torontóban, Bouwmeester egyetlen találata is elég volt a Florida idegenbeli sikeréhez. Hatot lőtt, ötöt kapott a San Jose a St. Louis vendégeként.
Olli Jokinen (Florida Panthers, jpbbra) gratulál csapattársának, Ed Belfournak
Reuters
Olli Jokinen (Florida Panthers, jpbbra) gratulál csapattársának, Ed Belfournak
Olli Jokinen (Florida Panthers, jpbbra) gratulál csapattársának, Ed Belfournak
Reuters
Olli Jokinen (Florida Panthers, jpbbra) gratulál csapattársának, Ed Belfournak

Az első felvonás 16. percének elején Bochenski góljával szerzett vezetést a Boston az Edmonton ellen, majd egy perccel később Sturm növelte kettőre az előnyt. A hajrában utóbbi már üres kapuba talált, így téve biztossá a Bruins sikerét.

Az Edmonton 32 kapuralövése eredménytelennek bizonyult, illetve Thomas hibátlanul védett, ez volt a kapus második shutoutja az idényben.

Az Olajosok 1996 óta nyeretlenek Bostonban.

Egy találat esett Montrealban, ahol a házigazda Canadiens válasz nélkül hagyta Bouwmeester 47. percének elején szerzett gólját, így történhetett, hogy a Florida egy góllal is győztesen távozhatott.

Montrealban a hazaiak 29-szer, a vendégek 25-ször vették célba a kaput, ám amíg a Flodira kapusa, Belfour mindent védett, Huet egyszer tehetetlennek bizonyult.

A 41 éves Belfournak a szezonban ez volt az első hibátlan mérkőzése, NHL-karrierje során viszont már a 76. shutoutja. Sokat, majd’ három évet várt erre a pillanatra a hálóőr, aki ezt megelőzően a 2003-2004-es idényben tudott nulla kapott gólos mérkőzést felmutatni. Igaz, abban a szezonban a Toronto színeiben mindjárt tízet.

A legendás játékos ezzel feljött az örökranglista nyolcadik helyére, amelyen jelenleg Espositóval osztozik holtversenyben. A lista élén a szinte behozhatatlan Sawchuk áll 103 mérkőzéssel. A még aktív játékosok közül Brodeur áll még előtte, míg Hasek kevéssel mögötte.

Rick DiPetro (New York Islanders) lép ki bátran a kapujából, mögötte Matt Stajan (Toronto Maple Leafs) azért lesi a pillanatot
Reuters
Rick DiPetro (New York Islanders) lép ki bátran a kapujából, mögötte Matt Stajan (Toronto Maple Leafs) azért lesi a pillanatot

A szétlövésig vitték a felek Torontóban, ahol 2-2 után büntetőkkel a vendég Islanders jobbnak bizonyult a házigazda Maple Leafsnél.

A hazaiak szerezték meg a vezetést az első harmadban, de a vendégek a második játékrész elején 27 másodperc fordítani tudtak. A Toronto azonban kevesebb, mint négy alatt egyenlíteni tudott. A zárórész tizenhat(!) hazai, illetve egy(!!!) vendégkísérlete eredménytelennek bizonyult, miként a túlóra négy-négy próbálkozása is. A szétlövést 2-1-re nyerték a vendégek.

Gólokban gazdag összecsapás - tizenegy találat esett - volt a St. Louis Blues - San Jose Sharks összecsapás, amelyen egygólos vendégsiker született.

A 37. perc elején már 5-1-re vezettek a vendégek, de a végén akadt izgulnivalójuk bőven, mert a hazaiak az 54. perc elején feljöttek egygólos különbségre. A mérkőzés legjobbja a vesztes oldalon játszó Guerin lett, aki három gólja mellé kiosztott egy gólpasszt is. A vendégek a záró részben már kizárólag a védekezésre koncentráltak, ötször lőttek kapura, mindannyiszor eredménytelenül.

NHL, ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 125. JÁTÉKNAP:
Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings 2-1
Boston Bruins - Edmonton Oilers 3-0
Toronto Maple Leafs - New York Islanders 2-3 – szétlövéssel
Montreal Canadiens - Florida Panthers 0-1
Tampa Bay Lightning - Phoenix Coyotes 5-3
St. Louis Blues - San Jose Sharks 5-6
Colorado Avalanche - Anaheim Ducks 2-0
Calgary Flames - Atlanta Thrashers 4-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik