Eb megetetve, meccs megnyerve

RODICS DÁNIEL jelenti CsíkszeredábólRODICS DÁNIEL jelenti Csíkszeredából
Vágólapra másolva!
2006.11.26. 20:06
Címkék
Az Újpest ismét győzött a Sportclub Csíkszereda otthonában (1–3) a Borsodi Jégkorongliga alapszakaszában, így a csíkiak továbbra is nyeretlenek a lilák ellen. Azt már nem mondhatja senki, hogy az újpestiek Székelyföldön a kutyának sem hiányoznak, amikor hazautaznak Budapestre.
Czagány Balázs
Czagány Balázs
A liláknak otthont adó csíkszépvízi Kishavas Panzió kutyái ugyanis biztosan visszasírják azt a néhány napot, amikor az UTE két játékosa, Jozef Voskar, Ladányi Balázs, és az edző, Baróti Zsolt viselte gondjukat. A házőrzők minden étkezés után megkapták a – nemegyszer bőséges – maradékot, persze csak óvatosan, hogy a házigazdák észre ne vegyék…

A meccs elején az újpestiek úgy nyüszítettek mérgükben, mint négylábú kedvenceik, amikor a Holdat ugatják, ugyanis a második perc közepén Adorján József góljával vezetést szerzett a Sportclub. Egy kis odafigyeléssel az UTE részéről elkerülhető lett volna a kapituláció.

A folytatásban derekasan gyűrte-gyömöszölte egymás a két kitűnő együttes, a játék sokkal színvonalasabb, élvezetesebb volt, mint egy nappal korábban – a szombati teljesítményt persze nem volt nehéz fölülmúlni. Voskar találatával a 15. percben egyenlített az UTE, egyenlő állásnál ért véget az első harmad.

A második periódus első felében a hazaiak folyamatosan ostrom alatt tartották az UTE húszéves szlovákiai kapusa, Gonda Kamil ketrecét, de az ifjú hokis rendszerint bravúrral hárított, olykor pedig a szerencsét hívta segítségül a hárításhoz.

MESTERMÉRLEG

Nem érdemeltünk volna győzelmet, mert a bírói segítség ellenére sem tudtunk gólt lőni, még kettős emberelőnyben sem. Annak az egynek örülök, hogy a sérültjeink felépültek.
GÁL SÁNDOR
a Csíkszereda edzője

Mindenki alázatosan játszott és elvégezte saját feladatát. Volt alkalmunk az emberhátrányos védekezést gyakorolni, de nem baj, mert volt tartásunk.
ANCSIN JÁNOS
az Újpest edzője
Egyetlen mesteri kontra elég volt az újpestieknek, hogy – Borbás Gergely révén – átvegyék a vezetést, a csíkszeredaiak megint csak saját magukat okolhatták, amiért egy harmaddal a mérkőzés vége előtt egységnyi vezetésnek örvendhetett az ellenfél.

Az utolsó felvonásban folytatta helyzetkidolgozó- és kihagyó tevékenységét a Sportclub, a házigazdák kettős emberelőnyben is képtelenek voltak a kapuba találni. A nézőnek az volt az érzése, ha reggelig a jégen lenne, akkor sem tudna gólt ütni a Szereda.

Az Újpest kifogástalanul hokizott, taktikusan, türelmesen, okosan játszott az együttes, s a remek csapategységnek, valamint a kiválóan védő Gonda Kamil kapusnak köszönhetően megérdemelten nyert a liga alapszakaszában immár negyedszer a Csíkszereda ellen.

SPORTCLUB CSÍKSZEREDA - ÚJPESTI TE 1–3 (1–1, 0–1, 0–1)
A mérkőzés osztályzata: 3
Csíkszereda, 2500 néző. V: Popescu (román), Galusnyák, Csomortáni Zs. (romániaiak)

CSÍKSZEREDA
Kucera – Valko, Strapko, Sándor, Filip, Misal, Papp Sz., Adorján 1, Szőcs Sz., Hozó, Moldován (1), Nagy I., Kósa, Zsók, Kavulic, Péter R.
Edző: Gál Sándor

ÚJPEST
GONDA – KRULIS 1, Szajbert K., VOSKAR 1 (1), Marcinek, DUBEK (1), Gallo, HORVÁTH A., Papp V., Ladányi (1), Gergely, Sprencz, Jurasko, Borbás 1, Szajbert P., Buzás, Coleman
Edző: Ancsin János

Kiállítások: 16, ill. 28 perc + 10 perc fegyelmi (Jurasko)
---- K ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik