A kapusgondok hétvégéje

RODICS DÁNIEL jelenti CsíkszeredábólRODICS DÁNIEL jelenti Csíkszeredából
Vágólapra másolva!
2006.11.25. 21:12
A Csíkszereda továbbra is csak egy csapatot nem győzött még le a Borsodi Jégkorongligában: az Újpestet. A lilák ezúttal 5–3-ra nyertek a Sportclub otthonában, egy alacsony színvonalú meccsen.

A Budapesttől Csíkszeredáig tartó hosszú, kimerítő buszozás alatt is elfoglalták magukat az Újpest jégkorongozói. A határon az okozott derültséget, hogy a vámos, amikor megtudta, miféle csapat utazik a járművön, rögtön azt kérdezte: „Ancsin János is itt van?” Az igenlő válasz után a hivatalos ember azonnal látni akarta az UTE edzőjét, kezet rázott vele, néhány percig beszélgettek, majd útlevélvizsgálat nélkül továbbengedte a gárdát. Később az élelmes játékosok egy képes újság jól sikerült fotóján megtalálták a másik tréner, Baróti Zsolt hasonmását – Győzike személyében! Ezen is jót kacagtak, aztán aludtak tovább.

MESTERMÉRLEG

Megérdemelten nyert az UTE, hazai pályán még nem hokiztunk ilyen gyengén. A sérülések miatti kihagyás sok játékosom teljesítményén látszott.
GÁL SÁNDOR
a Csíkszereda edzője

Borzasztó nehéz meccs volt. A csapat a szívét adta a győzelemért és az Újpestért! Ezúttal az akarat eredményezte a sikert.
ANCSIN JÁNOS
az Újpest edzője
A gárda jelenlegi helyzete egyébként nem kifejezetten kacagtató, hiszen rengeteg a hiányzó. Peterdi Imre részleges vállizomszakadás, Hetler Ádám vállizomhúzódás, az elsőszámú kapus, a szlovák Marek Kleniar részleges lovaglóizom-szakadás miatt nem utazott Székelyföldre, a cserekapus Sájevics András pedig az indulás előtt néhány órával leadta a szerelését, és közölte, hogy a továbbiakban nem kíván Újpesten játszani. A felsoroltakon kívül hetek óta hiányzik a lilák közül Orsó László is. Az UTE kapuját a juniorcsapat húszéves szlovákiai hokisa, Gonda Kamil védte, a cserepadon pedig a 18 esztendős Barna Ádám várt bevetésre.

A hazaiak részéről Tankó Attila váll-, Elekes Levente ágyék-, Zerkula Zsolt pedig csuklósérülés miatt hiányzott.

Szokatlanul óvatosan kezdett mindkét együttes, Peter Filip gólja után Ladányi Balázs úgy egyenlített, hogy lövése után a korong Martin Kucera kapus lepkés kesztyűjéről vánszorgott a hálóba. Az első harmad lefújása előtt 51 másodperccel ismét Filip villant, így hazaiak térhettek előnnyel pihenőre. A Sportclub Alba Volán elleni meccse után ezúttal is feltűnt, hogy – ami korábban errefelé elképzelhetetlen volt – a román Eduard Popescu játékvezető néhány ítéletével a csíkszeredaiakat segítette.

Az első felvonás jelentős részét a büntetőpadon töltő Jan Krulis a második harmadot egy bombagóllal kezdte (2–2), utána Kucera megint beszerencsétlenkedett egy potyát, Strapko azonban egyenlített. A folytatásban megállás nélkül támadott a Sportclub, de a legnagyobb hazai helyzetek is kimaradtak, Vlado Dubek egy kontrát – kell-e mondani: Kucera jelentős segítségével – gólra váltott, így megint az Újpestnél volt az előny. A harmadik periódus végén Peter Gallo eldöntötte a meccset, amelyről túlságosan sok jót nem lehet írni, rosszat meg minek…

Borsodi Liga

SPORTCLUB CSÍKSZEREDA - ÚJPESTI TE 3–5 (2–1, 1–3, 0–1)
A mérkőzés osztályzata: 2
Csíkszereda, 3000 néző. V: Popescu (román), Galusnyák, Csomortáni Zs. (romániaiak)

CSÍKSZEREDA
Kucera – Valko, Strapko 1, SÁNDOR (3), FILIP 2 (1), Misal, Adorján, Szőcs E., Szőcs Sz., Ilavsky, Moldován, Papp Sz., Kósa, Kavulic, Hozó, Péter R., Antal I., Nagy I., Zsók, Péter Sz.
Edző: Gál Sándor

ÚJPEST
GONDA – KRULIS 1, Szajbert K. 1, Voskar (1), Marcinek, Dubek 1, Gallo 1, Horváth A. (2), Papp V., LADÁNYI 1 (1), Gergely, Sprencz, Jurasko, Borbás (1), Szajbert P., Buzás
Edző: Ancsin János

Kiállítások: 24, ill. 34 perc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik