A kihagyott helyzeteknek súlyos ára van

RODICS DÁNIEL jelenti CsíkszeredábólRODICS DÁNIEL jelenti Csíkszeredából
Vágólapra másolva!
2006.11.19. 20:28
Rengeteg helyzetet kihagyott a Sportclub Csíkszereda az Alba Volán-FeVita ellen, s ezért a székesfehérvári csapat kíméletlenül megbüntette a székely gárdát, hiszen győzött 4–2-re.
Ez a helyzet is kimaradt. Budai kapus már verve a jégen, a korong túljutott rajta, de a visszazáró védők mentettek
Ez a helyzet is kimaradt. Budai kapus már verve a jégen, a korong túljutott rajta, de a visszazáró védők mentettek
Ez a helyzet is kimaradt. Budai kapus már verve a jégen, a korong túljutott rajta, de a visszazáró védők mentettek
Ez a helyzet is kimaradt. Budai kapus már verve a jégen, a korong túljutott rajta, de a visszazáró védők mentettek

SPORTCLUB CSÍKSZEREDA (romániai) - ALBA VOLÁN-FEVITA
2–4 (1–2, 1–0, 0–2)

A mérkőzés osztályzata: 3
Csíkszereda, 4500 néző. V: Popescu, Lascar, Trandafir (románok)

CSÍKSZEREDA: Kucera – Kósa (1), Valko, Sándor, FILIP, MISAL, Papp Sz. (1), Szőcs E., Moldován 1, Ilavsky, Szőcs Sz. (1), Péter R., Hozó, KAVULIC, ZSÓK 1
Edző: Gál Sándor

ALBA VOLÁN: BUDAI – SMIDRIAK, POZNIK, Vaszjunyin, OCSKAY 1 (1), PALKOVICS 1 (1), ONDREJCIK, Ennaffati, Stastny 1, Palovcik, Rehák, Svasznek, Kangyal, Fodor, GRÖSCHL 1, Holéczy, Borostyán, Csibi, Majoross, Kovács Cs., Rajz
Edző: Karel Dvorak

Kiállítások: 12, ill. 14 perc + 10 perc fegyelmi (Ennaffati)

További mérkőzések:
  • Újpest-Ferencváros 4-1 (2-0, 2-0, 0-1)
  • Dunaújváros-Miskolc 4-1 (2-0, 2-1, 0-0)

MESTERMÉRLEG

A meccs előtt arra gondoltam, ha kikapunk, azt mondom: nem vagyunk mi olyan jók, hogy fél csapattal megverjük a Volánt. Örülök, mert tévedtem, hiszen csak a szerencse döntött a fehérváriak javára. Sokat kellett improvizálnia játékosaimnak, de le a kalappal előttük, remekül küzdöttek! (GÁL SÁNDOR a Csíkszereda edzője)
Álmosan kezdtünk, és eleinte nagy nyomás alatt játszottunk, a folytatásban aztán javult a játékunk, s véleményem szerint megérdemelten nyertünk. (KAREL DVORAK az Alba Volán edzője)
A csíkszeredai és a székesfehérvári szurkolók szombaton éjszakába nyúlóan elemezték a Sportclub által büntetőkkel megnyert mérkőzést.

Kivétel nélkül mindenki egyetértett: ritkaságszámba megy, hogy a felejthetetlen hangulat remek színvonallal párosuljon, ezen a találkozón minden a jégkorongról szólt, nem volt üresjárat, verekedés, csak hoki, de az a legjobb fajtából! Vasárnap már kora délután megtelt a Vákár Lajos Műjégpálya mellett lévő Ötkutya vendéglő, a drukkerek az ízletes csíki sör, és az ellenállhatatlan áfonyapálinka fogyasztása közben latolgatták az újabb rangadó esélyeit.

A hazaiak ezúttal nem táplálhattak vérmes reményeket, hiszen két, korábban is sérült védőjük, ifj. Antal István és Nagy István után újabb két hátvéd, Lubos Strapko, valamint Adorján József vált harcképtelenné a szombati összecsapáson, ráadásul Tankó Attila, Péter Szabolcs és Elekes Levente sem léphetett jégre, szintén sérülés miatt.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Két bekkpárral volt tehát kénytelen végigjátszani a találkozót a Csíkszereda, és ha ez nem lenne elég, az egyébként csíkszeredai születésű Rajz Attila az ötödik percben a palánkra kente, ezzel átmenetileg kivonta a forgalomból Pavel Valkót is.

A 10. percben előbb Sándor Szilárd hagyott ki egy óriási ziccert, majd Moldován Ervin hibázott szólóban, a másik oldalon Gröschl Tamásnak volt lehetősége a góllövésre, de ő is rontott.

A székelyeknek balszerencséjük volt, hiszen az első harmadnak éppen a 13. percében Michal Stastny emberhátrányban eleresztett lövése jócskán elkerülte volna a kaput, ha Hozó Levente véletlenül bele nem ér. Nos beleért, a korong pedig a tehetetlen Martin Kucera kapus mellett a hálóba pattogott.

Ismét egy potyával szerzett vezetést az Alba Volán, és az egy nappal korábbi meccshez hasonlóan a folytatásban megint növelte előnyét. Ocskay Gábor passzát Palkovics Krisztián értékesítette, 13 másodperccel később azonban Zsók Levente elsuhant szólóban, Budai Krisztián tehetetlen volt, 2–1-es Volán-vezetéssel tértek tehát pihenőre a csapatok.

A második felvonás nyolcadik percéig elsöprő fölényben hokizott a Volán, gól azonban nem született. Később sok helyzetet kihagyott, és rengeteg korongot eladott a Csíkszereda, a 30. percben Moldován mégis bepiszkált a pakkot Budai mögé, egyenlített a Sportclub!

Lüktető volt a játék irama, minden megmozdulás gólveszélyes volt, látványosan jégkorongozott mindkét gárda, a periódus utolsó perceiben megint beszorul saját kapuja elé a házigazda, az eredmény azonban a második szünetig már nem változott (2–2).

Mi mással kezdődhetett volna a harmadik felvonás, mint újabb elpuskázott csíki lehetőségekkel… Moldován, Sándor Szilárd és Ondrej Kavulic szólóban rontott, Kósa Endre pedig a saját harmadából emelte kapura a korongot, Budai korcsolyáján megpattant, de nem csúszott be a hálóba, a ketrec mellett fejezte be útját. A 49. percben aztán elérte a végzet a hazaiakat, a Volán kíméletlenül büntetett a kimaradt ziccerek miatt, előbb Gröschl, majd Ocskay lőtt gólt (2–4), ezzel eldőlt a találkozó.

S hogy milyen a csíkszeredai közönség? A lelátókat ismét zsúfolásig megtöltő szurkolók a lefújás után hosszú percekig felállva tapsoltak, s zúgott a „Szép volt fiúk!”

Érdekesség, hogy a Borsodi Jégkorongligában eddig csak a Csíkszereda tudta legyőzni a címvédő Alba Volánt, ráadásul két alkalommal. Jövő hétvégén az az Újpest vendégszerepel Csíkszeredában, amely ellen – a liga csapatai közül egyetlenként – a székelyek még nem tudtak nyerni.

Szeretet-csomagok Székesfehérvárról

Kedves Erdélyi Barátaink!

Székesfehérvárról az Alba Volán-FeVita jégkorongcsapata és szponzori, támogatói köre régóta követi figyelemmel Böjte Csaba atya Déván, és segítőin keresztül most már Erdély-szerte kiterjedő áldásos munkáját, amit a rászoruló gyermekekért és a nagycsaládosokért tesz.
Isten segédletével hosszú idő után ismét eljutottunk Erdélybe, Csíkszeredába, hogy a sport jegyében megmérkőzzünk egymással. A küzdelem nemes, és csak a pályán folyik egymás ellen, de valljuk, hogy azon kívül dolgunk és kötelességünk egymásét küzdeni, egymást segíteni.
Ezért a mai mérkőzésre meghívtuk a Dévai Szent Ferenc Alapítvány képviselőjét és kicsiny pártfogoltjaik közül néhányat, valamint a csíkszeredai nagycsaládosok helyzetének javításáért fáradozók képviselőjét, hogy átadhassuk számukra az otthonról hozott szeretet-csomagjaikat.
Kérjük, fogadják szeretettel az Alba Volán-FeVita jégkorongcsapata, a Gulliver játéknagykereskedés, a Madonna Sport, az Inter-Frucht Raktáráruház, és az Evaline Kft. ajándékait.
Kívánunk Böjte atyának és minden egyházi és világi segítőjének sok-sok erőt, egészséget és kitartást Istentől megáldott további munkájukhoz!

Székesfehérvár, 2006. november 17.
Ocskay Gábor
szakosztály-igazgató
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik