Jagr parádézott, a Rangers tarolt

Császár-Nagy MárkCsászár-Nagy Márk
Vágólapra másolva!
2006.03.03. 12:54
Címkék
A New York Rangers nyerte a Keleti-főcsoport rangadóját, miután idegenben lemosta a pályáról a Philadelphia Flyerst az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának 130. játéknapján. A vendégek ezzel a győzelemmel négy ponttal vezetig aaz Atlanti-csoportot. Az Ottawa Senators együttese hazai pályán „ütötte ki” a Washington Capitalst.
Jaromir Jargrt (68) méltán ünneplik csapattársai, ugyanis két nagyon fontos gólt szerzett
Reuters
Jaromir Jargrt (68) méltán ünneplik csapattársai, ugyanis két nagyon fontos gólt szerzett
Jaromir Jargrt (68) méltán ünneplik csapattársai, ugyanis két nagyon fontos gólt szerzett
Reuters
Jaromir Jargrt (68) méltán ünneplik csapattársai, ugyanis két nagyon fontos gólt szerzett
A Rangers az első harmad végén szerezte meg a vezetést emberelőnyből, amikor a csapat elsőszámú sztárja a cseh Jaromir Jagr passzát Nylander váltotta gólra.

A második harmadban a vendégek egyszerűen mintha csak átkorcsolyáztak volna a Flyersen. Jagr ezúttal már nem csak asszisztált, hanem ő maga vette be kétszer egymás után a hazaiak kapuját.

A cseh klasszisnak mindössze másfél percre volt szüksége ahhoz, hogy már a második játékrész elején eldöntse az összecsapást. Jagr először emberelőnyből lőtt hatalmas gólt a Philly kapujába, majd szintén egy létszámfölényes szituáció végén ismét ő volt eredményes egy leleményes lövés után.

Fél perccel később Betts is betalált a hazaiak hálójába, így nem egészen két perc alatt a New York szinte behozhatatlan előnyre tett szert. Egy emberelőnyös helyzet után Meyer még szépített, de több már nem volt ezen az estén a Flyersben, sőt az utolsó harmadban még Rucinsky is betalált a hazaiak kapujába, így már-már megalázó vereséget mért a Rangers a Philadelphiára.

Nagyban hozzájárult ehhez az eredményhez az is, hogy a vendégek kapus Kevin Weekers harminchét lövésből harminchatot hárított, és persze az is, hogy a New York a hat emberelőnyös helyzetéből négyet kihasznált, míg a hazaiak kilencből csupán egyet. A Rangersnek ez volt sorozatban a hetedik győzelme.

Ráadásul Jaromir Jagr, aki jelenleg kilencvenegy ponttal vezeti a kanadai táblázatot, úgy döntött, hogy a fantasztikus második felvonás után már nem lép jégre ezen az estén ugyanis az olimpia óta ágyéksérüléssel bajlódik.

A cseh sztárnak egyébként a második gólja már a negyvenkettedik volt a ligában, amivel vezeti a góllövőlistát, és az a találat volt az, amely a szélső 1400. pontját jelentette a ligában.

Nagyszerűen kezdett otthon az Ottawa, és már baz első harmadban kétgólos vezetésre tett szert Fisher és Redden góljaival.

A második harmadban ugyanott folytatta a Senators, ahol az elsőben abbahagyta, sőt két játékrész után már 6-0-ra vezettek a hazaiak,

A Washington becsületét a fiatal Ovecskin mentette meg, aki a mérkőzés vége előtt betalált a hazaiak kapujába, igaz ekkor az állás már 7-0 volt.

Az Ottawa a Keleti –főcsoport második helyén tanyázik, és egy pont a hátránya az idény meglepetéscsapata a Carolina Hurricanes mögött.
NHL, alapszakasz, 130. játéknap
Calgary Flames St. Louis Blues 3-1
Philadelphia Flyers New York Rangers 1-6
Florida Panthers Montreal Canadiens 0-1
Boston Bruins Atlanta Thrashers 3-2
New York Islanders New Jersey Devils 3-2 - hosszabbítás után
Ottawa Senators Washington Capitals 7-1
Nashville Predators Vancouver Canucks 3-1
Colorado Avalanche Columbus Blue Jackets 1-0
Phoenix Coyotes Dallas Stars 6-2
Los Angeles Kings Minnesota Wild 3-2

Szavazás

Ki lesz az NHL bajnoka?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik