A győztes sem boldog

MOLNÁR ALEXAMOLNÁR ALEXA
Vágólapra másolva!
2005.03.05. 23:14
Címkék
FERENCVÁROS-ÚJPEST 4-5 (1-1, 2-1, 1-2, 0-1 - hosszabbítás után)
Astra Zeneca-csarnok, 1500 néző. V: Árkovics, Bedő, Bellus

FERENCVÁROS: Ferjo - Hajdu, Strudwick, Hoffmann, Niedermayer, FEIL, P. Gergely 1, Matvejenko, Jánosi (1), NAGY 2, Hajretgyinov, Serdült, Holló, Petres, DOBOS 1, Krisztu, Simon, Székely Mádai. Edző: Szergej Oreskin
ÚJPEST: Bernei - Gallo, Hetler, Drahovsky, Marcinek, Ondov, Jurasko (1), Szajbert K., BÚZÁS 1 (1), GERGELY CS. 2, Dubek, Tolnai, Baróti, Markó, Szabó, Szajbert P., Strencz, Rusznyák, HIDASI 1 (1), Filó 1, Gergely Zs. Edző: Ancsin János, Eduard Giblak
Kiállítások: 22, ill. 22 perc + 10 perc fegyelmi (Dubek)

Az már korábban eldőlt, hogy a Ferencváros nem lehet döntős, de az Újpest számára óriási volt a szombat esti mérkőzés tétje. Mivel a döntőbe jutás egyik feltétele az volt, hogy a Megyeri útiak a rendes játékidőben legyőzzék fővárosi riválisukat, a másik pedig, hogy a Volán ugyanígy verje a Dunaújvárost, a csata már az első pillanatoktól igen feszült volt. A harmad közepén a Fradi igen izzasztó perceket töltött az újpesti kapu közelében, amely a kitartó próbálkozásoknak köszönhetően góllá is érett: Bernei mellényúlt Gergely lövésének, így a pakk becsurgott a kapus lába között. Alig egy percig tartott csupán a zöld-fehérek előnye, hiszen a túloldalon Ferjo kényszerült kapitulációra, amikor Hidasi vette célba ketrecét.

A szünet után nem sokkal megszerezték a lilák a vezetést Gergely Csaba révén, ám az örömük csupán az 5. percig tarthatott, mert akkor Nagy László bepöccintette a hálóba a korongot, amely Berneiről pattant ki Holló távoli lövését követően. A játékrész vége előtt három perccel Dobos borzolta a kedélyeket találatával, melyet Árkovics játékvezető érvényesnek ítélt még úgy is, hogy az újpestiek tilos felszabadítást és a kapu elmozdítását reklamálták.

A záró felvonás is tartogatott bőven izgalmakat. Előbb Hajretgyinov lövését fogta bravúrral Bernei, majd sorrendben Búzás és Hidasi jól irányzott bombáit hárította Ferjo. A 49. percben Nagy Lászlónak ismét sikerült borsot törnie a riválisok orra alá, amikor Jánosi passzát ütötte a hálóba (4-2). A mérkőzés 53. perce igencsak borús volt a vendégek számára: a Fradi kettős emberelőnyben támadta a kapujukat, ráadásul már a DAC is vezetett a Volán ellenében. Később viszont sikerült szépíteniük: Filo és Hidasi szép összjátékát követően előbbi pöckölte a pakkot a hálóba. Az Ancsin-gárda tovább küzdött becsülettel, s ennek gyümölcseként a vége előtt 22 másodperccel Búzás találatával egyenlíteni is tudott. A hosszabbítás 2. percében Búzás átadásából Gergely Csaba is megszerezte második találatát, amivel ugyan a mérkőzést megnyerte az Újpest, a döntőbe mégsem sikerült bejutnia.

Szavazás

Ki nyeri az idei jégkorong-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik