Szlovák válogatott hokissal erősített a DAC

SZŰCS MIKLÓSSZŰCS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2005.01.15. 22:03
Címkék
Eddig sem ígérkezett előre lefutottnak a Borsodi Liga március 11-én kezdődő, négy győzelemig tartó döntője - amelyet vélhetően az idén is az Alba Volán-FeVita és a DAC-Invitel vív majd -, az újvárosiak legújabb lépése után végképp kijelenthető: minden bizonnyal az elmúlt évek legnagyobb csatáját hozza majd a finálé.Hogy miért?
Az NSO ajánlja:

Adatbank: DAC-Invitel (magyar)

Az összes eredmény, menetrend, tabella: Interliga

Az Interliga győztesei
Interliga 2003-04


Az összes eredmény, menetrend, tabella: Tabella, fordulóról fordulóra
Magyar Kupa
Az NSO ajánlja:

Adatbank: DAC-Invitel (magyar)

Az összes eredmény, menetrend, tabella: Interliga

Az Interliga győztesei
Interliga 2003-04


Az összes eredmény, menetrend, tabella: Tabella, fordulóról fordulóra
Magyar Kupa
"Három szlovák légióssal erősítettünk - újságolta Takács Endre, a DAC-Invitel ügyvezető igazgatója. - A Borsodi Ligára január tizenötödikéig lehetett nevezni játékost, s mi az utolsó pillanatban bővítettük a keretünket. Takarékossági okokból vártunk eddig, mert így rövidebb ideig kell fizetnünk az új légiósainkat, akikkel március végéig kötöttünk szerződést. Ôszintén szólva először svéd játékosokban gondolkoztunk - ebben az edzőnk, Björn Ferber segítségére is számítottunk -, de sajnos azt nem tudtuk tető alá hozni. Viszont mindenképpen szükség volt az erősítésre, mert a Volán elleni meccseinken látszott, hogy kevesen vagyunk, s úgy éreztük, a fehérváriak mostanában elsősorban a légiósaikkal vertek meg bennünket. Björn Ferbernek most már volt ideje megismerni a csapatunkat, felmérte, milyen posztokon szeretne erősíteni, s ez alapján kezdtük meg a tárgyalásokat. Egészen az utolsó pillanatig hat hokissal tárgyaltunk, ebből négyet szerettünk volna leigazolni, de a végeredménnyel, a három új játékossal is elégedettek vagyunk. Mindannyian voltak Dunaújvárosban próbajátékon és meggyőző teljesítményt nyújtottak."
A három új légiós közül a legismertebb mindenképpen Kovács Krisztián. A 24 esztendős kassai csatár szerepelt már a szlovák válogatottban, legutóbb éppen az északi szomszédaink számára rossz emlékű AstraZeneca-kupán - a magyar válogatott 4-2-re legyőzte a szlovákokat - lépett pályára 2003 novemberében Budapesten. Tehetségére a tengerentúlon is felfigyeltek, a Colorado draftolta. Korábban a szlovák Extraligában szereplő Kassa játékosa volt, ám az elmúlt hónapokat Eperjesen játszotta végig, 10 mérkőzésen 6 gólt szerzett és 4 gólpassza volt. Az újvárosiak másik új csatára a szintén kassai születésű, 25 éves Juraj Rusic, aki most a VTJ Trebisovtól érkezik, s rendkívül ponterős: a jelenleg is zajló bajnokság 32 mérkőzése alatt 31 pontot gyűjtött (18 gól és 13 gólpassz), s azt várják tőle, hogy az Acélbikáknál is folytatja majd ezt a parádés sorozatot. Rusic eddigi klubtársa, Slavomir Zec is a Duna-parti városba teszi át székhelyét, a 24 esztendős, rendkívül kemény védővel a hátsó alakzatot próbálják megerősíteni a dunaújvárosiak.
Miután a három új szerzemény csak a Borsodi Ligában szerepelhet, ezért Kovács, Rusic és Zec legkorábban a január végén, a bajnoki rájátszás második szakaszában léphet majd jégre, így - természetesen az addigi edzéseken túl - a Volán, az UTE és a Ferencváros elleni két-két mérkőzésen nyílik lehetőségük arra, hogy beépüljenek a csapatba, aztán a Borsodi Liga fináléjában már a maximumot nyújthassák.
Igaz, ehhez a fehérváriaknak is lesz néhány szavuk… ---- S ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik