Büntetőkkel veszített a Volán

KÁLDOR ANDRÁSKÁLDOR ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2005.01.04. 21:57
Címkék
Alba Volán-FeVita-HK Slavia Optima Ljubljana (szlovén) 2-3 (0-2, 1-0, 1-0, 0-0, 0-1 - büntetőkkel)
Székesfehérvár, 700 néző. V: Árkovics, Stadler, Wolf
VOLÁN: Budai - Ondrejcik (1), Szuna, Fodor (1), HOLECZY 1, Csibi, Sille, Tőkési 1, Vaszjunyin, Borbás, Kovács Cs., Kangyal, Ocskay, Kiss G., Rusznyák, Palkovics, Svasznek, Simon, Majoross (1), Gröschl, Rajz A. Edző: Pat Cortina
LJUBLJANA: MOHORIC - Burnik, Lesnjak, Avgustuvcic, Stopar 1, Lajevec, Pesjak, HOCEVAR 2, Zemba, Adlesic (1), Vedlin, Kar, Simunovic, Angelovski, Sznoj, Cebulj. Edző: Stefan Blaho
Kiállítások: 2, ill. 12 perc

A másik mérkőzésen:

Olimpija Ljubljana (szlovén)-DAC-Invitel 3-4 (1-1, 1-2, 1-1)
A DAC gólszerzői: Vas, Ladányi, Peterdi, Erdősi


Hiába volt nagy a forgalom a szlovének kapuja környékén, hiába kísérletezett Csibi (balra) többször is, a Volánnak mégsem sikerült megszereznie a gyôzelmet (Fotó: Meggyesi Bálint)
Hiába volt nagy a forgalom a szlovének kapuja környékén, hiába kísérletezett Csibi (balra) többször is, a Volánnak mégsem sikerült megszereznie a gyôzelmet (Fotó: Meggyesi Bálint)
Hiába volt nagy a forgalom a szlovének kapuja környékén, hiába kísérletezett Csibi (balra) többször is, a Volánnak mégsem sikerült megszereznie a gyôzelmet (Fotó: Meggyesi Bálint)
A rövid szilveszteri pihenő után az Interliga alapszakaszának utolsó összecsapásán kötelező győzelemre készült az Alba Volán-FeVita. Kisebbfajta csodának lehettek volna szemtanúi a fehérvári szurkolók, hiszen ebben a szezonban még nem láthatták a jégen teljes létszámban a volános keretet, ám Kövér Gábort vállsérülése miatt mégsem nevezte Pat Cortina.
Nagy lendülettel kezdett a Volán, az első percben Fodor egyedül vezethette kapura a pakkot, de a korong helyett némi szlovén segítséggel a csatár került a ketrecbe, akit az eset után ápolnia kellett az orvosi stábnak. Beszorították ellenfelüket a kék-fehérek, szinte a teljes hazai csatársor tűzijátékot rendezett Mohoric kapuja előtt, eredmény nélkül. A 10. percben hosszú idő után újra együtt láthatták a jégen a hazai szurkolók az Ocskay, Palkovics duót. Aztán a 18. percben egy ártalmatlannak tűnő kapu előtti kavarodás után a védők bizonytalankodását Stopar használta ki, és a kapu torkából megszerezte a Slavia vezető gólját. A harmad utolsó percében jött az újabb hideg zuhany, ismét betlizett a hazaiak hátsó alakzata, ez pedig Hocevarnak elég volt ahhoz, hogy tovább növelje a vendégek előnyét.

Kis híján góllal kezdték a második húsz percet a "Fehérvári Ördögök": Holeczy pontos centerezését Sille lőtte óriási helyzetben a szlovén hálóőrbe. Sokkal többet kezdeményezett a fehérvári alakulat, ám a sárga-feketék egészen a 37. percig biztosan őrizték kétgólos előnyüket. Ekkor Fodor száguldott el a jobb szélen, mértani pontosságú beadását Holeczy három méterről vágta a kapu közepébe. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy a Slavia újabb gólt szerezzen, ám Hocevar lövésénél Fortuna mellett a felső kapuvas is segített Budainak.
A második szünet első percében Kovács Csaba előtt nyílt gólszerzési lehetőség, a csatár ragyogó cselek után játszotta magát tisztára, ám a sikeres befejezéssel adós maradt. Nagy erőket mozgósított a Volán, de egészen az 52. percig kellett várni a fehérváriak egyenlítő góljára, amikor Ondrejcik átadását Tőkési a kék vonalról elemi erővel lőtte a kapu jobb oldalába. Több találat már a rendes játékidőben nem született, jöhetett a hosszabbítás, amelyet ugyan végigtámadtak a vendéglátók, de a döntést csak a büntetőpárbaj hozta meg: a szlovének közül hárman is jó ítélet-végrehajtónak bizonyultak, míg a hazaiaktól csupán Csibi volt eredményes.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik