Ocskay sikeres visszatérése

KÁLDOR ANDRÁSKÁLDOR ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.12.28. 22:06
Címkék
Alba Volán FeVita-DAC Invitel 6-5 (2-1, 2-1, 1-3, 1-0, hosszabbítás után)
Székesfehérvár, 3300 néző. V: Halassy, Abonyi, Kincses
ALBA VOLÁN: BUDAI - Ondrejcik (1), Szuna, Fodor, Holéczy (1), Csibi, SILLE (3), Tőkési, Vaszjunyin, Borbás 1, Kovács Cs. 1, Kangyal, OCSKAY 1 (1), Kiss G., Rusznyák (1), Kövér, Svasznek, Borostyán, MAJOROSS 2, GRÖSCHL 1 (1), Rajz A. (1), Hetényi (kapus). Edző: Pat Cortina
DAC-INVITEL: SZUPER - Tokaji (1), HORVÁTH A. 1, Ladányi (1), Vas M. 1, Peterdi, SZÉLIG (2), Lencsés 1, Borsos (1), Revák 1, ERDÔSI (1), Vargyas, Mintel, Bali 1, Azari, Sándor (1), Huffner, Hegyi, Krisztu. Edző: Björn Ferber
Kiállítások: 14+10 perc fegyelmi (Fodor), ill. 20 perc

A székesfehérvári Holéczy (balra) gólpasszal segítette csapatát (Fotó: Danis Barna)
A székesfehérvári Holéczy (balra) gólpasszal segítette csapatát (Fotó: Danis Barna)
A székesfehérvári Holéczy (balra) gólpasszal segítette csapatát (Fotó: Danis Barna)
Zsúfolásig megtelt a lelátó, s az érdeklődés ezúttal nem csak a rangadónak szólt. Ezúttal tért vissza a szívproblémái miatt szeptember vége óta kényszerpihenőn levő Ocskay Gábor, akinek játékáért a Pécsi Orvostudományi Egyetem vállalta a felelősséget.
Már a negyedik percben megszerezték a hazaiak a vezetést, Sille és Rajz összjátéka után Kovács hat méterről lőtt a jobb felső sarokba. Mindössze öt percig örülhettek a Volán-hívek, amikor az emberelőnyben levő DAC-Invitel Lencsés elemi erejű bombájával kiegyenlített. A 13. percben Sille elől Erdősi lopta el a pakkot, egyedül törhetett kapura, lövése, úgy tűnt, Budai mögé került, ám ezt villámgyorsan kikotorta a válogatott kapuvédő. Halassy játékvezető sem látta bent, és az újvárosi játékosok tiltakozása ellenére sem adta meg a gólt. Még ugyanebben a percben ismét a fehérvári csapat került előnybe, amikor Sille passzát Majoros értékesítette.

A harmad záró másodpercei a visszatérő Ocskayé voltak, aki két alkalommal is megtornáztatta Szupert. Az első szünet után furcsa körülmények között szépítettek a vendégek. Revák nyolc méterről nagy erejű lövést küldött a fehérvári kapura, a korong fejen, pontosabban fejvédőn találta Budait, akiről becsorgott a gólvonal mögé. A kapust különben a szó szoros értelmében kiütötte a lövés, rövid ápolás erejéig el is kellett hagynia a játékteret. A harmad közepén aztán egy időre sportágat váltottak a játékosok, ekkor inkább az ökölvívás játszotta a főszerepet. A 16. percben aztán megint a hoki került előtérbe, előbb Ocskay állompasszából Gröschl, majd röviddel utána Borbás mattolta Szupert. Az utolsó húsz percet újvárosi rohamok vezették be, előbb emberelőnyből Ladányi átadását Horváth András emelte három méterről az elvetődő Budai felett a kapu közepébe, majd az 51. percben meglepetésre fordítottak a vendégek, kihasználva a hazai védők bizonytalankodását. Előbb Bali, majd Vas Márton találta meg a rést Budai kapujába. A kék-fehérek azonban nem roppantak össze, és az 56. percben Ocskay ragyogó egyéni alakítása után egalizáltak. Jöhetett a hosszabbítás, amelynek második percében Majoros eldöntötte a találkozót.

Milyen erőállapotban érezte magát a mérkőzés előtt?

Ocskay Gábor, a Volán játékosa:

- Meseszerű volt a mai kezdés, hetven-nyolcvan százalékos állapotban érzem magam, igaz, ez a mérkőzés közepétől már százhúszra emelkedett, csodálatos közönség előtt térhettem vissza, rendkívül örülök a győzelemnek és a gólomnak, próbáltam nem kockáztatni, tudom, hogy vigyáznom kell, bár a mérkőzés hevében már néha nem figyeltem erre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik