A Fradi volt a jobb

MOLNÁR ALEXAMOLNÁR ALEXA
Vágólapra másolva!
2004.12.03. 22:47
Címkék
Újpest-Ferencváros 2-3
(1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 0-1 - büntetőkkel)

Megyeri út, 1000 néző. V: Kovács, Abonyi, Haszonits
ÚJPEST: BERNEI - Gallo, Hetler, Drahovszky, Marcinek, Ondov, JURASKO 1 (1), Szajbert K. (1), BUZÁS 1, Szabó, Dubek, Strencz, Gergely Cs., Hidasi, Antal, Szajbert P., Mihály, Markó, Gergely Zs., Rusznyák, Baróti. Edző: Ancsin János, Eduard Giblak
FERENCVÁROS: FERJO - Gergely P., Holló 1, Iljin, DOBOS 1 (1), BÁLINT 1, SZÉKELY MÁDAI (1), Matvenko, Szilassy, Hoffmann, Feil, Serdült, Kling, Major, Nagy L. (1), Fekete (1), Petres, Nissoundou, Simon, Rácz. Edző: Szergej Oreskin
Kiállítások: 16, ill. 17 perc+végleges kiállítás (Iljin)

Szilassy (fehérben) és társai bravúros gyôzelemmel távoztak Újpestrôl (Fotó: Czagány Balázs)
Szilassy (fehérben) és társai bravúros gyôzelemmel távoztak Újpestrôl (Fotó: Czagány Balázs)
Szilassy (fehérben) és társai bravúros gyôzelemmel távoztak Újpestrôl (Fotó: Czagány Balázs)
A korai kezdés miatt sok néző még a jegypénztárnál várakozott, amikor a csapatok már a jégen küzdöttek. A Ferencváros feladta pályaválasztói jogát, így a tévé által közvetített mérkőzést az újpestiek otthonában játszották le. Kezdetben csak keresték a felek egymás védelmén a rést, a harmad közepéig egyik gárda játékában sem volt jobban benne a gól, így helyzetek akadtak itt is, ott is. Az Újpest a 17. percben igen erőteljesen kezdett Ferjo irányába támadni, majd egy perccel később ez meg is hozta gyümölcsét: négy-négy játékos volt a jégen, amikor Buzás gólt szerzett: nagy védelmi hibát követett el a Fradi, Ferjo éppen felhívta társai figyelmét az egyedül lévő újpestire, ám ekkor már süvített is a pakk a hálóba. A játékrész végén kettős emberhátrányban Hoffmann egy lopott korongot próbált Bernei fölött a kapuba emelni, ám a válogatott kapus súlypontemelkedése is jónak volt mondható.
A szünet után a lila-fehérek kihasználták a létszámfölényt, és másfél perc elteltével 2-0-ra növelték előnyüket egy szerencsétlen ferencvárosi öngól következtében. A találatot Jurasko jegyezhette. A harmad derekán is jóval erősebb volt az újpesti nyomás, mégis sikerült a Fradinak a szépítés: Holló varázsolta a kapuba a Nagytól és Feketétől jó ütemben kapott korongot.
A záró játékrész eleje hosszú perceken át gól nélkül csordogált. Ferjónak több védenivalója volt, mint Berneinek, ám igazán nagy helyzeteket nem láthattak a szurkolók, akik a hangulatról azért gondoskodtak. A vége előtt öt perccel Oreskin mester időt kért, majd az új taktikának köszönhetően egyenlítettek tanítványai, Bálint lövése után a pakk Bernei mellett becsúszott a hosszú sarokba. A rendes játékrészben nem tudtak dűlőre jutni a csapatok, a hosszabbítás öt percében sem volt senki eredményes, így büntetőlövések döntöttek: Dobos nevéhez fűződött a mérkőzést eldöntő találat, ami egyben a Ferencváros győzelmét jelentette.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik