Nehéz helyzetben az oroszok

S. T.S. T.
Vágólapra másolva!
2004.05.02. 22:50
Címkék
Franciaország végre megszerezte első két gólját a csehországi világbajnokságon, ám túlzás lenne azt állítani, hogy emiatt örömtáncot lejtenének a gallok.
Egyrészt a bennmaradásért vívott rájátszásban az ukránok elleni mérkőzésen kaptak egy hatost, de ami még fájóbb számukra, hogy ezzel búcsút inthetnek az A-csoportnak. Jövőre a divízió–1-ben folytatják – Magyarország egyik lehetséges ellenfeleként.A felsőházban szombaton, lapzártánk után véget ért mérkőzésen parázs presztízscsata zajlott az amerikai–orosz rangadón. Habár Juskevics és Baskirov révén tíz perccel a vége előtt még 2–1-re vezettek az oroszok, a végén mégis az amerikaiak örülhettek. Az oroszok hivatalos óvást nyújtottak be az IIHF-nek, arra hivatkozva, hogy az amerikaiak második és harmadik gólja is szabálytalan körülmények között, kislesből született. Már az első orosz gólnál is furcsa dolgok történtek: Conklin ráfeküdt a gólvonal előtt megálló korongra, Juskevics azonban odarobogott, és a kapus lábával együtt begyömöszölte a pakkot a ketrecbe. Mindhárom vitás találat után dulakodással fűszerezett huzavona után folytatódhatott a játék. Ezzel a vereséggel az oroszok egyébként igen nehéz helyzetbe kerültek, hiszen két ponttal az F-csoport ötödik helyén állnak, és már csak matematikai esélyük van, hogy a negyeddöntőt érő negyedik helyet elcsípjék. Ehhez a többi mérkőzés szerencsés alakulásán kívül nem utolsósorban le kell győzniük utolsó csoportmérkőzésükön a finneket.
Az NSO ajánlja:


59. világbajnokság

A jégkorong-történelem érmesei

2003, vb, Finnország

2004, Divízió I., A-csoport, Norvégia



Szavazás

Ki nyeri a vb-t?

Írja be az itt látható számot!
Az NSO ajánlja:


59. világbajnokság

A jégkorong-történelem érmesei

2003, vb, Finnország

2004, Divízió I., A-csoport, Norvégia



Szavazás

Ki nyeri a vb-t?

Írja be az itt látható számot!
A kapus, Marco Buhrer hiába villogott a csehek elleni mecscsen, Jagrék 3–1-re legyűrték a svájciakat. A Hat Nemzet Tornán tavaly novemberben a szlovákokat vezető szövetségi kapitány, Frantisek Hossa fia, a szélső Marian ütközött Ronny Larsennel, s úgy tűnik, komoly térdsérülést szenvedett, mert csak társai segítségével tudta elhagyni a jeget. Bosszúból a szlovákok meg sem álltak nyolcig, szinte átgázoltak a végére elfáradó dánokon. ---- E ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik