Mbappé ügyvédje szerint kizárt, hogy a svéd sajtóban ügyfeléről megjelentek igazak

Vágólapra másolva!
2024.10.15. 21:41
Kylian Mbappé (jobbján Vinícius Junior) a Real Madrid keddi edzésén (Fotó: Getty Images)
Kylian Mbappé értetlenül áll a svéd sajtóban a kárára megfogalmazott gyanú előtt (szexuális erőszak), és megdöbbenve figyeli a nagy médiafelhajtást – többek között ezt mondta a Real Madrid világbajnok labdarúgójának ügyvédje, Marie-Alix Canu-Bernard a francia TF1 televízió kedd esti adásában.

„Egy benyújtott panaszról beszélgetünk, de egyelőre azt sem lehet tudni, ki ellen nyújtották be – fogalmazott Marie-Alix Canu-Bernard, utalva arra, hogy, bár a svéd hatóságok valóban vizsgálatot indítottak, abban a helyi sajtó állításaival ellentétben nincs megemlítve ügyfele neve. – Egy panasz nem feltétlenül igaz, egy panasz nem bizonyíték, és még egyszer mondom, hivatalosan azt sem tudjuk, hogy ellene nyújtották be.”

Az ügyvédnő kijelentette, hogy Kylian Mbappé egyetlen pillanatra sem maradt egyedül azon az estén, amikor az állítólagos szexuális erőszaktétel történt: „Sohasem marad egyedül. Pontosan azért, hogy elkerülje a számára kockázatot rejtő efféle szituációkat. Így aztán ki van zárva, hogy bármi helytelent tett volna. Ezt teljes bizonyossággal állítom.”

Marie-Alix Canu-Bernard beszámolt arról, hogy kedd délután beszélt a labdarúgóval, aki teljesen nyugodt, ugyanakkor megdöbbent a felhajtáson, amely a médiában zajlik körülötte. „Elképzelni sem tudja, hogy közvetlenül vagy közvetve mi alapján gyanúsíthatják.”

Arra a kérdésre, hogy ha nevesítik az ügyben és nyomozás indul ellene, a svéd hatóságok rendelkezésére áll-e Mbappé, az ügyvédnő leszögezte: természetesen.

„De ismétlem, teljesen nyugodt, még edzésre is elment, hiszen az égvilágon semmi olyat nem tett, amiért felelősségre vonhatják” – mondta Marie-Alix Canu-Bernard, jelezve, hogy ügyfele jó hírének megsértése miatt maga is panasz benyújtására készül.

Mint beszámoltunk róla, a Real Madridtól kapott szabadnapokat kihasználván Kylian Mbappé az elmúlt héten néhány napot Svédországban töltött, és helyi sajtóhírek szerint egy stockholmi szórakozóhelyen tett olyasmit, ami miatt egy fiatal nő panaszt nyújtott be ellene a rendőrségen.

Ami pedig a másik ügyet illeti: kedden Párizsban ülésezett az a vizsgálóbizottság, amelyik a Mbappé kontra PSG ügyben illetékes. Mint ismert, a futballista álláspontja szerint a francia klub 55 millió euróval tartozik neki; keddi közlés szerint a bizottság október 25-én hirdeti ki döntését.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik