Antoine Griezmann visszavonul a válogatottól

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2024.09.30. 11:11
Austria v France: Group D - UEFA EURO 2024
Antoine Griezmann 137 mérkőzésen szerepelt a francia válogatottban (Fotó: Getty Images)
A 137-szeres válogatott Antoine Griezmann a hivatalos Instagram-oldalán bejelentette, hogy nem lép többet pályára a francia nemzeti együttesben.

Az Atlético Madrid 33 éves klasszisa 2014. március 5-én, a hollandok elleni felkészülési mérkőzésen debütált a francia válogatottban. Sorozatban négy mérkőzésen kapott lehetőséget, ezeken három gólt szerzett, és kiharcolta, hogy elutazhasson a brazíliai világbajnokságra a csapattal, amelyen a németekkel szemben maradt alul a negyeddöntőben. 

Négy évvel később, Oroszországban az összes mérkőzésen kezdőként kapott lehetőséget a francia győzelemmel zárult világbajnokságon, amelyen négy góllal és négy gólpasszal járult hozzá a sikerhez. Ugyancsak alapembere volt a 2022-es, katari vb-n ezüstérmes alakulatnak.

 A 2016-os, a 2021-es és a 2024-es Európa-bajnokságon is segítette a válogatottat, egy-egy alkalommal a döntőig, az elődöntőig és a nyolcaddöntőig menetelt vele. 

 Antoine Griezmann 137 mérkőzéssel a harmadik a válogatottsági mérkőzéseket számláló örökrangsorban, Hugo Lloris (145) és Lilian Thuram (142) mögött, Olivier Giroud-val holtversenyben. Ezeken az összecsapásokon 44 gólt szerzett és 38 gólpasszt adott. 

A támadó hétfő délelőtt a hivatalos Instagram-oldalán jelentette be: nem lép többet pályára a nemzeti tizenegyben. Azt írta: „Szép emlékekkel teli szívvel lezárom életemnek ezt a fejezetét. Köszönöm a csodálatos kalandot, hamarosan találkozunk.” 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik