Mégsem lesz PSG–Monaco szuperkupa-mérkőzés Pekingben

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.07.03. 17:51
Amikor a trófea legutóbb külföldre „utazott”, Tel-Aviv volt a helyszín (Fotó: AFP)
Bár mindkét kormány elvi támogatása megvan, mégsem rendezik meg augusztus 8-án Pekingben a Paris Saint-Germain–Monaco francia Szuperkupa-mérkőzést (Trophée des Champions) – értesült a L'Équipe francia sportnapilap. Időközben a PSG megerősítette, hogy a mérkőzést elhalasztották.

 

A mérkőzés a francia–kínai diplomáciai kapcsolatok felvételének 60. évfordulója előtt is tisztelgett volna – Hszi Csin-ping kínai elnök-pártfőtitkár májusi párizsi látogatása idején is szóba került a szervezése –, de a L'Équipe úgy tudja, hogy a kínai adminisztráció nehézkes működése miatt már nincs lehetőség a kijelölt időpontig megszervezni a mérkőzést. 

Bár még a hivatalos engedélyt nem kapta meg a francia liga, képviselői már jártak Kínában, sőt televíziós és marketingpartnert is találtak az eseményhez.

A francia sportnapilap szerint a mérkőzést nem rendezik meg nyáron; ugyanúgy halasztás lesz, mint a legutóbbi kiírásban – ezt időközben a PSG megerősítette az X-en –, az új időpont és a helyszín egyelőre kérdéses.

Eredetileg a Kongói Demokratikus Köztársaság is pályázott a rendezésre, de jelen állás szerint valószínűbb, hogy az afrikai ország a 2026-os kiírást kapja meg – spanyol és olasz mintára akkor már négy csapattal tervezik megrendezni a francia Szuperkupát.

A trófeáért a bajnok és a kupagyőztes mérkőzik meg; mivel az idén a PSG hódította el mindkét trófeát, bajnoki ezüstérme révén a Monaco jogosult a részvételre.

A Trophée des Champions-ért korábban már háromszor játszottak Kínában, de vendégeskedett a mérkőzés Marokkóban, Tunéziában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztriában, Gabonban és Izraelben is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik