Mason Greenwood a Marseille-hez igazolt – hivatalos

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.18. 20:42
Mason Greenwood a Marseille-nél írt alá (Fotó: om.fr)
A francia élvonalbeli Olympique Marseille hivatalos honlapján tudatta, hogy megszerezte a Manchester Unitedtől Mason Greenwoodot.

Sajtóhírek alapján már beszámoltunk róla, hogy a Manchester Unitedtől az Olympique Marseille-hez szerződhet az a Mason Greenwood, akit 2022 elején függesztettek fel a „vörös ördögök”,  mert barátnője előbb bántalmazással, aztán súlyos testi sértéssel vádolta meg, de később hiába ejtették az ellene felhozott vádakat, a manchesterieknél nem volt számára visszaút, ezért a klub az előző idényre kölcsönadta a Getafénak.

Greenwood Spanyolországban szárnyra kapott, és 33 meccsen nyolc góllai, illetve hat gólpasszal segítette csapatát a bajnokságban, ehhez pedig még két találatot tett hozzá a Spanyol Kupában. Az angol támadó teljesítményével elégedettek voltak a spanyol klubnál, hiszen a szurkolók őt választották meg az idény legjobbjának, de mégsem maradt a csapatnál, s a Manchester Unitedhez sem tért vissza, ugyanis a Marseille szerződtette őt.

A Marseille nem közölte,  de az átigazolási ügyekben rendre jól informált Fabrizio Romano azt írta, hogy a francia csapat 26 millió eurót fizetett Greenwoodért, ez az összeg pedig még bizonyos feltételek teljesülése esetén további 5 millió euróval emelkedhet. Az OM azt sem tudatta, Greenwood mennyi időre írt alá, de azt igen, hogy a támadó a 10-es mezszámot kapta meg.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik