Mbappé megerősítette, hogy nem lép pályára az olimpián

Vágólapra másolva!
2024.06.17. 11:58
Fotó: Getty Images
A franciák világbajnok labdarúgója, Kylian Mbappé megerősítette, hogy nem lép pályára a párizsi olimpián, mivel új klubja, a Real Madrid nem támogatja a szereplését.

A 2022-es vb gólkirálya márciusban még lelkes volt az ötkarikás játékokkal kapcsolatban, de mivel a torna nem szerepel a nemzetközi szövetség (FIFA) versenynaptárában, a klubok nem kötelesek elengedni játékosaikat.

„A klubom álláspontja egyértelmű volt, onnantól kezdve pedig már én is tudtam, hogy valószínűleg nem leszek ott az olimpián” – mondta Mbappé a németországi Európa-bajnokságon, amelyen a franciák a D-csoportban hétfő (ma) este Ausztria ellen kezdenek.

„Minden jót kívánok a francia olimpiai válogatottnak, nézni fogom az összes mérkőzését, és remélem, hogy megnyeri az aranyérmet!” – hangsúlyozta Mbappé, akit két hete szerződtetett a 15-szörös Bajnokok Ligája-győztes spanyol együttes.

A párizsi nyári játékokon a férfi labdarúgók küzdelmei július 24-én – mindössze tíz nappal az Eb-döntőt követően – kezdődnek és augusztus 9-ig tartanak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik