Ligue 1: világbajnok olasz vált világbajnok franciát a Lyon kispadján – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.09.16. 13:49
null
Fabio Grosso veszi át a Lyont (Fotó: Getty Images)
A 2006-os világbajnokság fináléját eldöntő Fabio Grossót nevezte ki vezetőedzőjének a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 2023–2024-es idényét pocsékul kezdő Olympique Lyon.

 

Mint megírtuk, a Lyon hétfőn jelentette be, hogy közös megegyezéssel távozott a csapat éléről az 1998-as világbajnok Laurent Blanc, akinek irányításával a gárda egy döntetlennel és három vereséggel kezdte a bajnokságot, s az utolsó helyen áll a tabellán.

Bár a Blanc-utódok között felmerült Gennaro Gattuso neve is, végül nem őt, hanem egy másik 2006-os világbajnok olaszt neveztek ki, ugyanis a Lyon a 48-szoros válogatott Fabio Grossót választotta.

Az egykori balhátvéd – akinek értékesített tizenegyesével dőlt el a németországi vb döntője – 2012-ben a Juventusból vonult vissza, két évvel később pedig az ifjúsági csapatnál kezdte meg edzői pályafutását, de azóta volt a Bari, a Hellas Verona, a Brescia, a svájci Sion és a Frosinone edzője is, utóbbi együttest viszont hiába juttatta fel bajnokként az élvonalba, szerződése lejártával távozott.

A Lyon közölte, Grosso a 2023–2024-es idény végéig írt alá egyéves hosszabbítási opcióval.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik