Vb 2022: „Weghorst jelentette a fényt a sötétségben” – holland lapszemle

Vágólapra másolva!
2022.12.10. 11:15
null
Wout Weghorst és Louis van Gaal vigasztalják egymást az elbukott tizenegyespárbajt követően (Fotó: AFP)
A holland médiában válogatottjuk több tagja is komoly kritikát kapott az argentinok elleni kiesését követően, ugyanakkor reményt keltő játékosok is szóba kerültek, Lous van Gaalról pedig tisztelettel írtak. Holland lapszemle.

 

„Az oranje joggal esett, ki, de a B-terv reményt ad” – olvasható az Algemeen Dagblad elemzésében, utalva Van Gaal a meccsbe zseniálisan beszálló cseréire.

„Van Gaal magasra tette a lécet utódjai számára” – véli a Voetball International szakírója. A cikk a kiesés ellenére elismerően szól a 71 éves szakember harmadik érájáról a holland válogatott élén.

A holland szaklap arról is ír, „Weghorst jelentette a fényt a sötétségben”. A játékosok teljesítményét elemezve csalódást keltőnek tartják Memphis Depay, Steven Bergwijn és Daley Blind játékát, de Virgil van Dijk és Cody Gakpo játékától sem voltak elragadtatva a VI-nál.

„Van Gaal minden tiszteletet megérdemel, és ez a kudarc egy cseppet sem csökkent eddigi nagyszerű karrierjének értékén”értékelt a holland közmédia (NOS) szakírója.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NEGYEDDÖNTŐ

HOLLANDIA–ARGENTÍNA 2–2 (0–1, 2–2, 2–2) – 11-esekkel 3–4
Loszaíl, Lusail Iconic Stadion, 88 235 néző. Vezette: Lahoz (spanyol)
HOLLANDIA:
Noppert – Dumfries, Van Dijk, Timber, Aké, Blind (L. de Jong, 64.) – Gakpo (Lang, 113.), De Roon (T. Koopmeiners, a szünetben), F. de Jong, Bergwijn (Berghuis, a szünetben) – Depay (Weghorst, 78.). Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
ARGENTÍNA:
E. Martínez – Molina (Montiel, 106.), C. Romero (Pezzella, 78.), Otamendi, Li. Martínez (Di María, 112.), Acuna (Tagliafico, 78.) – Mac Allister, De Paul (Paredes, 66.), Enzo Fernández – Messi, J. Álvarez (La. Martínez, 81.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni
Gólszerző:
Weghorst (83., 90+11.), ill. Molina (35.), Messi (73. – 11-esből)
Kiállítva: Dumfries (129.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik