Vb 2022: Mbappé és Messi uralja a legtöbb statisztikai mutatót

Vágólapra másolva!
2022.12.15. 17:22
null
A 2018-as vb-n is összefutott egymással a francia és az argentin válogatott, akkor Mbappéék nyertek (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, vasárnap Argentína–Franciaország világbajnoki döntőt rendeznek Katarban, a Lusail Iconic Stadionban. A finálé felvezetéseként először a két nemzet játékosainak egyéni statisztikái között néztünk szét.

 

• A góllövőlistát tekintve még mindig Kylian Mbappé áll az élen öt találatot szerezve, holtversenyben klubtársával, Lionel Messivel, de a döntőben még ketten is beérhetik, vagy megelőzhetik őket, hiszen Olivier Giroud és az argentin Julián Álvárez is négy gólnál jár.

• A gólpasszok tekintetében négyen állnak az élen, egyaránt 3 gólpasszal, de közülük Harry Kane és Bruno Fernandes már a negyeddöntőben kiesett, így a döntőben Antoine Griezmann és Lionel Messi között dőlhet el, ki lesz a gólpasszkirály.

• A gólhoz vezető passzok, lövések tekintetében Mbappé áll az élen (8), míg őt a már kiesett Jude Bellingham követi (6). Az angol középpályás mögött Messi (5) jön – nem meglepő módon.

A torna két legjobbja, Mbappé és Messi a PSG-ben csapattársak, a világbajnoki döntőben ellenfelek lesznek (Fotó: Getty Images)
A torna két legjobbja, Mbappé és Messi a PSG-ben csapattársak, a világbajnoki döntőben ellenfelek lesznek (Fotó: Getty Images)

 

• Ami az egyénenként kidolgozott várható gólokat (xG) illeti, Lionel Messi 4.7 xG-nél jár, ezzel magasan első – igaz, ebben benne van 4 tizenegyes is, ami már önmagában 3-as xG-t jelent. Mögötte 3.4-gyel Mbappé következik, rajta kívül még Giroud van a legjobb háromban.

• Várható gólpasszok tekintetében (xA) Antoine Griezmann magasan kiemelkedik a mezőnyből (3.0), mögötte Lionel Messi következik (2.2). Érdekes módon Leroy Sané a harmadik (1.8), aki másfél meccset sem játszott a tornán.

Forrás: Twitter/FBref

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik