Vb 2022: Jobb szájízzel meccselhetünk Costa Ricával – Füllkrug

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.11.27. 22:33
null
Niclas Füllkrug értékes gólt szerzett (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, 1–1-es döntetlenre végzett egymással Spanyolország és Németország a katari labdarúgó-világbajnokság E-csoportjában. A mérkőzés után a főszereplők értékelték a látottakat.

 

„Többet akartunk kockáztatni a cserékkel, és szerintem igazságosan alakult a meccs, megérdemelten lett 1–1 – mondta a németek egyenlítő góljának szerzője, Niclas Füllkrug. – Fontos hogy pontot szereztünk. Persze szerettünk volna győzni, de a lényeg, hogy megvan a lehetőség a továbbjutásra, így most jobb szájízzel mehetünk az utolsó mérkőzésre Costa Rica ellen.”

„Fülle fantasztikusan szállt be – mondta Thomas Müller. – Ezért van itt, nagy önbizalommal. Nagyszerű jobblábas gólt szerzett, hihetetlen fickó. Mindent beleadtunk, de nem játszottunk végig jól. Még mindig olyan helyzetben vagyunk, hogy bejuthatunk a legjobb 16 közé. Az egyik topfavorittal játszottunk 1–1-et.”

„Ha majd visszanézem a meccset, biztosan jobban örülök majd az eredménynek, mint most – mondta Luis Enrique, spanyolok szövetségi kapitánya. – Az első félidőben jobban játszottunk, mint a másodikban, de az egész meccsen éreztem némi önbizalomhiányt azzal kapcsolatban, hogy le tudjuk-e győzni a németeket. Ők kockáztattak, és nem voltunk képesek irányítani a mérkőzést. A gól előtti hiba nem jellemző a csapatra. Az utolsó meccsnek a japánok ellen úgy megyünk neki, hogy nem számítgatunk, hanem nyerni szeretnénk és elsők lenni a csoportban.”

„Nagyszerűen játszottak a németek, kihasználták a lehetőségüket a végén – mondta a találkozó legértékesebb játékosának választott Álvaro Morata. – Jól futballoztunk, a legjobbunkat hoztuk, de nehéz volt. Spanyolország továbbra is esélyes!”

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
E-CSOPORT
SPANYOLORSZÁG–NÉMETORSZÁG 1–1

Al-Hor,al-Bajt Stadion,68 895néző.Vezette:Makkelie (holland)
SPANYOLORSZÁG:Simón – Carvajal, Rodri, Laporte, Alba (Balde, 82.) – Busquets – Gavi (Koke, 66.), Pedri, Asensio (Nico Williams, 66.), Olmo – Ferran Torres (Morata, 54.).Szövetségi kapitány:Luis Enrique
NÉMETORSZÁG:Neuer – Kehrer (Klostermann, 70.), Süle, Rüdiger, Raum (N. Schlotterbeck, 87.) – Kimmich, Gündogan (L. Sané, 70.), Goretzka – Gnabry (Hofmann, 85.), Th. Müller (Füllkrug, 70.), Musiala.Szövetségi kapitány:Hans-Dieter Flick
Gólszerző:Morata (62.), ill. Füllkrug (83.)

A csoport másik mérkőzésén
Japán–Costa Rica 0–1 (Fuller 80.)

AZ ÁLLÁS
1. Spanyolország2118–1+74
2. Japán2112–203
3. Costa Rica2111–7–63
4. Németország2112–3–11
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik