Vb 2022: hűteni lehet pénzzel, focizni nem – nemzetközi sajtóvisszhang

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2022.11.21. 12:51
null
Kemény kritikákat kapott a katari rendezés (Fotó: AFP)
A nemzetközi sajtó több szempontból is élesen kritizálta a házigazda Katart, amelynek válogatottja a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi nyitómérkőzésén 2–0-ra kikapott Ecuadortól.

SPANYOLORSZÁG

Marca
„A hűtést meg lehet oldani pénzzel, a jó futballt nem. Tehetség nélkül szinte lehetetlen érvényesülni ezen a szinten. És ha ebben esetleg valaki kételkedett, a világ legjelentősebb, leglátványosabb sporteseményén elég volt három perc ahhoz, hogy bebizonyosodjon.”
El País
„A katari emír megnyitotta a tornát, ünnepelte a sokszínűséget egy olyan páholyban, amelyben alig volt nő.”

FRANCIAORSZÁG

L'Equipe
„Katar nincs azon a szinten, hogy a saját világbajnokságán szerepet játsszon, a szurkolói nagy része nem is tért vissza a lelátóra a szünet után. Őrült nyitány.”
Le Figaro

„Egyvalami biztos: Katar ezen a nyitómeccsen nem nyújtott meggyőző teljesítményt. Ez a mérkőzés nem kerül be a történelemkönyvekbe, lassú volt a tempó, kevés volt a helyzet és a látvány.”

NAGY-BRITANNIA

Daily Mirror
„Enner Valencia fényesebben csillogott, mint a megnyitó fényshow-ja, Ecuador legyőzte a házigazda Katart az első mérkőzésen. Katarnak a következő két meccsén különleges teljesítményt kell nyújtania, hogy a hazai vb-jén egyáltalán legyen esélye továbbjutni a csoportból.”
The Telegraph
„Katar a megnyitóval tökéletes példát mutatott a sportmosásra (ezt a kifejezést arra a gyakorlatra alkalmazzák, ha egyének, csoportok, vállalatok vagy kormányok a sportot megromlott hírnevük javítására használják). Ez a ceremónia megnyilvánulása volt egy korrupt, pénzmániás szervezet és egy állampolgári jogokat, valamint a munkások biztonságát középkori módon megközelítő rezsim egyedi találkozásának.”
The Guardian
„Katar 12 év felkészülés után csalódott. A házigazda ország arra használta ezt az időszakot, hogy megteremtse az infrastruktúrát egy olyan világbajnoksághoz, amelyet viták öveznek, és olyan keserű szájízt ad, amelyet valószínűleg a következő négy hét sem fog elmosni.”

OLASZORSZÁG

La Repubblica
„Amikor a hangosbeszélő büszkén közölte, hogy 67 ezer a nézőszám, addigra sokan már távoztak is. Már a szünetben. A házigazda Katar nagyon rosszul kezdte története első világbajnokságát, ez tükröződött spanyol szövetségi kapitánya, Félix Sánchez arcán is.”

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT
Katar–Ecuador 0–2 (0–2)
Al-Hor,
Al-Bajt Stadion, 67 372 néző. Vezette: Orsato (olasz)
Katar: al-Sib – al-Ravi, Huhu, Ab. Hasszan – Pedro Miguel, Budiaf, Hatem, H. Ahmed – al-Hajdosz (Vaad, 72.), Ali (M. Muntari, 72.), Afif. Szövetségi kapitány: Félix Sánchez
Ecuador: Galíndez – Á. Preciado, Félix Torres, Hincapié, Estupinán – Plata, S. Méndez, M. Caicedo (Franco, 90.), R. Ibarra (Sarmiento, 68.) – E. Valencia (Cifuentes, 78.), M. Estrada (K. Rodríguez, 90.). Szövetségi kapitány: Gustavo Alfaro
Gólszerző:
E. Valencia (16., 31. – az elsőt 11-esből)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik