Vb 2022: amikor az argentinok legutóbb vereséggel kezdtek, döntőbe jutottak

Vágólapra másolva!
2022.11.22. 14:31
null
Vajon Maradona után Messinek is sikerül az elveszített első meccs után döntőbe vezetnie Argentínát? (Fotó: AFP)
Mint ismert, az argentin válogatott Szaúd-Arábia ellen 2–1-es vereséggel kezdte a katari világbajnokságot. A dél-amerikaiak legutóbb 1990-ben rajtoltak vereséggel – akkor, a Kamerun elleni 0–1 után Diego Maradonáék a döntőig jutottak.

Az argentin válogatott 1990 óta másodszor kezdett világbajnokságon vereséggel. 32 évvel ezelőtt a torna első meccsén Kameruntól kaptak ki Diego Maradonáék, de a rossz rajt ellenére is továbbjutottak a csoportból, és a döntőig meneteltek az olaszországi tornán (a fináléban 1–0-s vereséget szenvedtek a nyugatnémetektől).

1990: ARGENTÍNA–KAMERUN 0–1

Azóta döntetlenre is csak egyszer volt példa az argentinok első vb-meccsén, négy évvel ezelőtt Izland ellen, a többit viszont megnyerték. Még 2002-ben is győztek az első meccsükön Gabriel Batistutáék Nigéria ellen 1–0-ra, amikor a jó rajt ellenére nem jutottak tovább a csoportból – az elmúlt 32 évben az volt az egyetlen alkalom, amikor nem sikerült túljutniuk a csoportkörön.

Olyanra, hogy későbbi világbajnok vereséggel kezdje a tornát, 2010-ben volt példa legutóbb, amikor Spanyolország 1–0-s vereséget szenvedett Svájctól.

Csupán egyszer, 92 évvel ezelőtt, az 1930-as világbajnokságon fordult elő az argentinokkal, ami most Szaúd-Arábia ellen, azaz, hogy félidei vezetésről vereséget szenvedtek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik