Vb 2022: a belgák bíznak Lukaku felépülésében

Vágólapra másolva!
2022.11.01. 15:24
null
A belgák bíznak Lukaku felépülésében (Fotó: AFP)
Bízik a „pótolhatatlan” Romelu Lukaku felépülésében a katari világbajnokságra készülő belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Roberto Martínez szerint a csatár kiesése az együttes stílusának megváltoztatását igényelné, ugyanakkor – amint rámutatott – még nem biztos, hogy Lukaku lemarad a tornáról.

A 29 esztendős Lukaku két hónapos kényszerpihenő után múlt héten tért vissza klubcsapatába, hétfőn pedig arról számolt be az Internazionale, hogy a bal combját fájlalja, s a következő napokban dől el, mennyire súlyos a sérülés. Kedden (ma) este a Bayern München otthonában, a Bajnokok Ligájában nem léphet pályára.

A csapatorvos „visszaesésként” jellemezte a sérülést, ám nem véglegesnek a vb-szereplés szempontjából.

„Minden csapatnak megvan a maga pótolhatatlan játékosa. Argentínának Messi, Horvátországnak Modric, Brozovic és Kovacic, a spanyoloknak és németeknek is vannak ilyen játékosaik – fogalmazott Martínez múlt héten Lukaku fontossága kapcsán. – Nekünk itt van Courtois, De Bruyne és Lukaku, egyikük sem helyettesíthető. Ha nem játszanak, más stílusra kell váltanunk. Lukaku nélkül több támadóval kell pályára lépnünk.”

A legutóbb bronzérmes belgák november 23-án Kanada ellen kezdik meg a katari vb-t, majd Marokkó és a négy éve finalista Horvátország ellen folytatják a csoportkört.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik